GATAVOT

Zemesriekstu sviesta – šokolādes cepumi

Garšīgākie cepumi pasaulē
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H 20 min
Vegānisks
4 personām
PAgatavošanas laiks:
1H 20 min
Vegānisks

Šie cepumi ir fenomenāli. Tam ir vairāki iemesli:
1) Nav vajadzīga cepeškrāsns, lai tos pagatavotu.
2) Katra cepumu sastāvdaļa dara tavam organismam labu.
3) Šausmīgi viegli pagatavot.
4) Garšo tā, ka neticēsi, ka ir veselīgi.
Man bija prieks izmēģināt dateļu sīrupu no veikala Biotēka plauktiem un varu teikt, ka tas ir perfekts saldinātājs, ja gribas pagatavot kaut ko garšīgu bez cukura. Tajā ir mums tik nepieciešamā dzelzs, dažādi vitamīni, un pat esot veikti pētījumi, ka dateļu sīrups spēj cīnīties pret iekaisumiem. Manuprāt, izklausās labi un garšo vēl labāk. Bet, ja pie sava sīrupa vēl neesi ticis, šie cepumi garšos labi arī ar medu vai kādu citu saldinātāju, ko parasti izmanto.

  • 270 g ātri vārāmo auzu pārslu (bet var izmantot arī "ne ātri vārāmās")
  • 40 g kakao pulvera
  • 220 g dateļu sīrupa (var aizstāt ar medu, kļavu sīrupu vai pat brūno cukuru)
  • 165 g zemesriekstu sviesta
  • 100 g kokosriekstu eļļas
  • Šķipsniņa sāls
  • Bļodā samaisi auzu pārslas, sāli un kakao.
  • Liec mazā katliņā dateļu sīrupu, kokosriekstu eļļu un zemesriekstu sviestu. Uz nelielas uguns maisot sildi, līdz uzmetas pirmais burbulis, un viss ir izkusis viendabīgā masā (pārliecinies, vai kokosriekstu eļļa ir pilnībā izkususi).
  • Lej iegūto masu pie auzu pārslām un kakao, izmaisi.
  • Uz cepamā papīra ar karoti veido vidēja izmēra apaļas formas cepumiņus. Liec ledusskapī uz vismaz stundu, lai cepumi sastingst.
  • Vislabāk cepumus uzglabāt ledusskapī. It īpaši tagad, kad ārā ir tik karsts, jo kokosriekstu eļļa ātri kūst, un līdz ar to arī cepumi būs "izkusuši".