GATAVOT

Vrapi ar kvinoju un paprikas pastēti

Perfekts piknika kompanjons
6 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H
Veģetārs
6 personām
PAgatavošanas laiks:
1H
Veģetārs

Ārprāts, cik jocīgi šeit atkal kaut ko rakstīt. Blogs bija iegājis tādā pamatīgā vasaras atvaļinājumā, bet tas nenozīmē, ka mūsu virtuvē būtu apstājusies dzīvība. Gluži otrādi. Vasaras sākumā mūsu dēls Augusts sāka iepazīt ēdienu pasauli, tāpēc esmu bijusi diezgan aizņemta, vairākas reizes dienā kasot ēdienu nost no grīdas un vannojot Augustu gandrīz pēc katras ēdienreizes. Jautri mums iet. Vairāk Augusta ēšanai vari sekot līdzi manā Instagram kontā, kur diezgan bieži padalos ar viņa ēdienkarti.
Nu tā. Kamēr vēl ieskriešos jaunu recepšu izveidošanā, šeit jums viena ļoti skaista un garšīga recepte, kuru varēji atrast arī žurnāla IR Brīvdienas vasaras numurā. Lai zilās debesis un saule tevi nemulsina, šos vrapus var ņem līdzi kādā rudenīgā piknikā mežā vai piemājas parkā.

  • 6 lielās tortiljas
  • Pāris saujas spinātu lapiņu
  • 3 avokado
  • 200 g mīkstā kazas siera (vai humusa)
  • 100 g izvārītas kvinojas (var aizvietot ar kuskusu, bulguru, brūnajiem rīsiem)
  • 30 g sakapātu pētersīļu
  • ½ citrona sula

Pastētei:

  • 3 lielas sarkanās paprikas
  • 75 g saulespuķu sēkliņu
  • Šķipsna Kajennas piparu
  • ½ citrona sula
  • 1 svaiga rozmarīna zariņa lapiņas
  • Sāls pēc garšas
  • Krāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Paprikas pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Liek cepties krāsnī 40 minūtes, tad atdzesē.
  • Saulespuķu sēkliņas un Kajennas piparus apgrauzdē sausā pannā, līdz sēkliņas viegli apbrūnējušas. Atdzisušajai paprikai noloba miziņu (tai vajadzētu viegli nākt nost).
  • Visas pastētes sastāvdaļas liek virtuves kombainā vai jaudīgā blenderī un sablendē līdz viendabīgai, krēmīgai konsistencei.
  • Kvinoju samaisa ar pētersīļiem un citrona sulu. Avokado sagriež šķēlēs.
  • Tortiljas apsmērē ar pastēti, pa virsu liek spinātu lapiņas. Tad vidū liek divas ēdamkarotes kvinojas, kazas siera gabaliņus un avokado šķēles.
  • Tortilju stingri aizrullē, galus ieloca uz iekšu.
  • Atkārto to visu ar atlikušajām piecām tortiljām. Ja plāno ēst ārpus mājas, tortiljas rullīti ietin cepampapīrā un sasien ar aukliņu.