GATAVOT

Vienkāršā meksikāņu zupiņa

Labāka, nekā meksikāņu seriāli
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
40 min
Vegānisks
4 personām
PAgatavošanas laiks:
40 min
Vegānisks

Es uzaugu, skatoties daudz meksikāņu seriālus kanālā LNT. Samāksloti aktieri, jēli teksti un paredzams scenārijs mani pilnībā apbūra. Vēl tagad atceros, kā ar lielu aizrautību sekoju līdzi "Rozalindas" un citu daiļavu piedzīvojumiem. Varbūt tāpēc es tagad tik ļoti mīlu meksikāņu ēdienu.

  • Eļļa cepšanai
  • 1 liels sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2 selerijas kāti
  • 1 burkāns
  • 1 sarkanais čili
  • 2 ēdamkarotes malta kumīna
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • 1,5 tējkarote čili pulvera
  • 1 L dārzeņu buljona
  • 2 bundžas konservētu melno pupiņu
  • Sauja sakapāta svaiga koriandra
  • 1/2 laima sula
  • Sāls un pipari – pēc garšas
  • Sakapā sīpolu, ķiploku, seleriju un burkānu un liec tos cepties katlā nelielā eļļas daudzumā. Uz nelielas uguns sautē visu 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  • Sakapā čili un pievieno to katlā pie dārzeņiem kopā ar kumīnu, paprikas pulveri un čili pulveri. Samaisi un pacep vēl 2 minūtes.
  • Konservētajām pupiņām nolej šķidrumu un tās kārtīgi noskalo. Tad pievieno katlā buljonu un pupiņas. Vāri 20 minūtes.
  • Tad apmēram pusi katla satura nosmel un sablenderē. Pēc tam pievieno to atpakaļ pie atlikušās zupas. Iemaisi sakapāto koriandru un laima sulu, kā arī sāli un piparus.
  • Pasniedz ar daudz svaigu koriandru, načos čipsiem vai avokado gabaliņiem.