Man agrāk mafinu cepšana likās kaut kāda milzīga zinātne, kurai vajag precīzu recepti gramu pa gramam. Un, lai uzceptu mafinus, vienmēr vajadzēja lielu saņemšanos. Bet, kad sapratu, ka var samaisīt kopā jebkādus miltus, olas, kādu pienu un taukus un vienmēr iznāks kaut kas mafinveidīgs, manas bailes no šī foršā ēdiena ir izgaisušas. Mafinus man tiešām patīk cept, it īpaši dēlam, jo viņš apēdīs jebko, kas ir mafinu formā. Šoreiz pieliku klāt ķirbi, garšvielas un sanāca tāda rudenīga garša. Dēlam dikti garšoja. Noteikti labs veids, kā pamazām iznīcināt ķirbju krājumus!
Foto: Anda Upmale
*Lai iegūtu ķirbju biezeni, vienkārši notvaicē vai novāri ķirbi un sablendē vai saspaidi ar dakšiņu līdz biezeņa konsistencei!