GATAVOT

Vegāniskais parmezāna siers

Joku siers, kas tiešām garšo pēc siera
Pagatavošanas laiks — 
10 min
Vegānisks
PAgatavošanas laiks:
10 min
Vegānisks

Jāatzīst, ka pēdējā laikā esmu pasākusi ēst vairāk piena produktu, kā gribētos (es skatos uz tevi, siermaize!). Mana draudzene Māra pagatavoja šo vegānisko parmezānu un es sapratu, ka daudzos ēdienos klasiskajam sieram var teikt "uzredzēšanos". Jau sen biju dzirdējusi par šo recepti, bet mana skepse neļāva to pagatavot, jo – kā gan rieksti un rauga pārslas var garšot pēc siera?! Bet var, un pat ļoti. Ir tik garšīgi, ka gribas karotēm ēst. Šo noteikti var bārstīt uz visiem makaronu ēdieniem, avokado maizītēm, grauzdiņiem, putrām, zupas u.c.
Recepte ņemta no Minimalist Baker.

  • 90 g Indijas riekstu
  • 9 g rauga pārslu
  • 1/2 tējkarote ķiploku pulvera
  • 1/2 tējkarote sāls
  • Visas sastāvdaļas liec virtuves kombainā un sablendē līdz pulverim.
  • Uzglabā noslēgtā traukā ledusskapī līdz 2 nedēļām.