Tomātu dāls nav tas pats kas tomātu dēls. Tas tā. Ja nu kāds sajaucis. Dāls šajā gadījumā apzīmē šķeltos zirņus. Man vienkārši patīk sarežģīt lietas. Un saukt šķeltos zirņus par dālu. Tā dara arī indieši. Viņiem arī patīk sarežģīt lietas.
200 g šķelto zirņu
2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas cepšanai
1 liels sīpols
1 sarkanais čili
2 ķiploka daiviņas
Ingvera gabaliņš 1/2 īkšķa izmērā
1 ēdamkarote kumīna sēklu
1 ēdamkarote koriandra sēklu
1 ēdamkarote kurkumas pulvera
3 tomāti
400 ml kokosriekstu piena
Maza ziedkāposta galviņa (plaukstas lieluma)
1/2 sarkanās paprikas
Sāls un melnie pipari pēc garšas
Pasniegšanai – rīsi un svaigs koriandrs
Zirņus liek mērcēties aukstā ūdenī uz 1 stundu vai arī kā norādīts uz iepakojuma. Pēc tam vāra apmēram stundu, līdz tie mīksti, tad nokāš.
Kumīna un koriandra sēklas samal piestā vai kafijas dzirnaviņās.
Sakapā sīpolu, ķiploku, ingveru, čili un liec cepties koksriekstu eļļā 5 – 7 minūtes kopā ar kumīnu, koriandru un kurkumu, ik pa laikam apmaisot.
Sakapā tomātus un pievieno pannā. Sautē visu vēl 5 minūtes, tad pielej kokosriekstu pienu. Samaisi.
Sagriez papriku mazos gabaliņos, sadali ziedkāpostu mazākās ziedkopās un pievieno pannā kopā ar izvārītajiem šķeltajiem zirņiem. Kārtīgi izmaisi, sautē vēl 7 minūtes, tad pievieno sāli un piparus.