GATAVOT

Tomātu dāls

Spēcinošs un sildošs
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
2H
Vegānisks
4 personām
PAgatavošanas laiks:
2H
Vegānisks

Tomātu dāls nav tas pats kas tomātu dēls. Tas tā. Ja nu kāds sajaucis. Dāls šajā gadījumā apzīmē šķeltos zirņus. Man vienkārši patīk sarežģīt lietas. Un saukt šķeltos zirņus par dālu. Tā dara arī indieši. Viņiem arī patīk sarežģīt lietas.

  • 200 g šķelto zirņu
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas cepšanai
  • 1 liels sīpols
  • 1 sarkanais čili
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Ingvera gabaliņš 1/2 īkšķa izmērā
  • 1 ēdamkarote kumīna sēklu
  • 1 ēdamkarote koriandra sēklu
  • 1 ēdamkarote kurkumas pulvera
  • 3 tomāti
  • 400 ml kokosriekstu piena
  • Maza ziedkāposta galviņa (plaukstas lieluma)
  • 1/2 sarkanās paprikas
  • Sāls un melnie pipari pēc garšas
  • Pasniegšanai – rīsi un svaigs koriandrs
  • Zirņus liek mērcēties aukstā ūdenī uz 1 stundu vai arī kā norādīts uz iepakojuma. Pēc tam vāra apmēram stundu, līdz tie mīksti, tad nokāš.
  • Kumīna un koriandra sēklas samal piestā vai kafijas dzirnaviņās.
  • Sakapā sīpolu, ķiploku, ingveru, čili un liec cepties koksriekstu eļļā 5 – 7 minūtes kopā ar kumīnu, koriandru un kurkumu, ik pa laikam apmaisot.
  • Sakapā tomātus un pievieno pannā. Sautē visu vēl 5 minūtes, tad pielej kokosriekstu pienu. Samaisi.
  • Sagriez papriku mazos gabaliņos, sadali ziedkāpostu mazākās ziedkopās un pievieno pannā kopā ar izvārītajiem šķeltajiem zirņiem. Kārtīgi izmaisi, sautē vēl 7 minūtes, tad pievieno sāli un piparus.
  • Pasniedz ar rīsiem un svaigu koriandru.