Šos cepumus pirms vairākiem gadiem uzgāju savā mīļākajā blogā Green Kitchen Stories, un kopš tā laika tie ir kļuvuši par vienu no maniem mīļākajiem našķiem, ko gatavot. Tos nu jau iemīlējuši arī daudzi maiznīcas Celms Maize apmeklētāji Kuldīgā, kur tos var nogaršot katru nedēļu (brauciet ciemos!).
Kas šajos cepumos tik īpašs? Viss! Rudzu un griķu milti iedod patīkamu konsistenci un nedaudz neierastu garšu, no tahini būs viegls riekstainums un patīkams rūgtums, un tam visam bonusā vēl šokolādes gabaliņi. Man patīk arī tas, ka cepumi nav pārlieku saldi, jo daļa cukura ir aizvietots ar datelēm.
Tie, kam tahini ir svešvārds, iepazīstieties – tā ir sezama sēklu pasta, ko klasiski pievieno humusam. Nopirkt to nu jau var jebkurā lielajā pārtikas veikalā, visbiežāk Āzijas produktu stendā. Ik pa laikam dzirdu, ka kāds nezina, kur likt iesākto tahini burciņu, jo neatrod tam pielietojumu, tad nu, lūk – te viena brīnišķīga iespēja to likt lietā.
Un vispār izaicinu jūs neapēst pašu mīklu, pirms cepumi tapuši. Jo man parasti ir grūti apstāties.