GATAVOT

Sviesta pupiņu zupa

Vienkāršākā zupa pasaulē
2 personām
Pagatavošanas laiks — 
30 min
Vegānisks
2 personām
PAgatavošanas laiks:
30 min
Vegānisks

Esot ceļā, ēdam daudz konservētu ēdienu. Mums par pārsteigumu – nopirktajām pupiņu bundžām virsū labas receptes. Piestājām ceļmalā un uztaisījām. Tik kaltēta bazilika vietā pieliku oregano, jo es nesaprotu kaltētu baziliku.

  • Eļļa cepšanai
  • 1 neliels burkāns
  • 1 selerijas kāts
  • 1/2 baltā sīpola
  • 1 bundža konservēto tomātu
  • ~225 ml ūdens
  • 1 bundža konservēto sviesta pupiņu
  • 1 ēdamkarote oregano jeb raudene
  • Sāls pēc garšas
  • Sīki sagriez burkānu, seleriju un sīpolu. Liec cepties uzkarsētā eļļā katliņā. Maisot cep 7 minūtes un priecājies par garšīgo aromātu.
  • Pievieno oregano un pacep vēl minūti.
  • Liec klāt tomātus, ūdeni un pupiņas. Vāri visu 20 – 25 minūtes. Var arī 15 minūtes, ja netraucē selerijas kraukšķīgums.
  • Pēc garšas pievieno sāli un pasniedz ar zaļumiem un maizīti.