Esot ceļā, ēdam daudz konservētu ēdienu. Mums par pārsteigumu – nopirktajām pupiņu bundžām virsū labas receptes. Piestājām ceļmalā un uztaisījām. Tik kaltēta bazilika vietā pieliku oregano, jo es nesaprotu kaltētu baziliku.
Eļļa cepšanai
1 neliels burkāns
1 selerijas kāts
1/2 baltā sīpola
1 bundža konservēto tomātu
~225 ml ūdens
1 bundža konservēto sviesta pupiņu
1 ēdamkarote oregano jeb raudene
Sāls pēc garšas
Sīki sagriez burkānu, seleriju un sīpolu. Liec cepties uzkarsētā eļļā katliņā. Maisot cep 7 minūtes un priecājies par garšīgo aromātu.
Pievieno oregano un pacep vēl minūti.
Liec klāt tomātus, ūdeni un pupiņas. Vāri visu 20 – 25 minūtes. Var arī 15 minūtes, ja netraucē selerijas kraukšķīgums.
Pēc garšas pievieno sāli un pasniedz ar zaļumiem un maizīti.