Mūsu draugam Benam šodien palika 20 gadu, tāpēc nolēmu pagatavot viņam dzimšanas dienas kūku. Zināms, ka virtuvē viss vienmēr nenorit pēc plāna. It īpaši, ja jūties pietiekami pārliecināts par sevi (varbūt pārāk pārliecināts), lai nesekotu receptēm. Bet katra pieredze – laba vai slikta – ir pieredze, no kuras var mācīties. Atceros, ka reiz pagatavoju pīrāgu precīzi pēc žurnāla receptes, bet tas sanāca tik šķidrs, ka aiz dusmām ar asarām acīs to izmetu miskastē. Tikai pēc tam izlasīju, ka jāpagaida pusstunda, lai tas sacietētu.
Arī ar šo dzimšanas dienas kūku man sanāca misēklis. Nepieliku pietiekami daudz kokosriekstu eļļas, kā rezultātā tā sacietēja tikai saldētavā. Tas jau nav nekas slikts, jo garšoja labi, bet es dodu priekšroku krēmīgai nevis sasalušai kūkai, kas pēc stundas izkūst kā sniegs pavasarī. Viens no šī bloga mērķiem bija stāstīt par veikmēm un neveiksmēm virtuvē, tāpēc nebaidos teikt, ka šoreiz galvā kūka izskatījās citādāk nekā tā izdevās realitātē. Bet arī kļūdas ir jāsvin, jo tās mums palīdz tikt pie labākiem rezultātiem.
Zemāk esošajai receptei pierakstīju klāt pāris ēdamkarotes eļļas, tā kā tai vajadzētu strādāt. Ja izdomā svinēt vasaru ar šo kūku – priecāšos par atsauksmēm!
20 cm diametra kūkai nepieciešams:
Pamatnei:
Krēmam: