GATAVOT

Šokolādes – zemesriekstu sviesta groziņi

Netīra mute un priecīga sirds
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H
Vegānisks
4 personām
PAgatavošanas laiks:
1H
Vegānisks

Zināji, ka mājās var uztaisīt ārkārtīgi garšīgu šokolādi? Līdz pagājušajai nedēļai es to nezināju. Nu labi, biju par to dzirdējusi, bet vienmēr nodomāju, ka tas noteikti ir sarežģīti un ka tā šokolāde droši vien garšos kaut kā dīvaini. Nekad dzīvē nebiju tik smagi kļūdījusies.
Saņēmos un pagatavoju. Un biju sajūsmā. Un kopā ar zemesriekstu sviestu – trīsreiz lielākā sajūsmā.

Lūdzu, nenobīsties no pagarā receptes apraksta. Process tiešām ir elementārāks kā uztaisīt siermaizi. Vienkārši centos, lai tev pēc iespējas vieglāk saprast. Un, ja neesi vēl gatavs taisīt savu šokolādi, vienkārši izmanto veikalā pirktu tumšo šokolādi.

Četru groziņu pagatavošanai vajadzēs:

Zemesriekstu sviestam:

  • 300 g lobītu zemesriekstu - ar šo daudzumu iznāks vairāk zemesriekstu sviesta. Ja jau reiz esi ķēries pie darba, labāk pagatavot vairāk, lai brokastīs var uzsmērēt uz maizītes.
  • 1/2 – 1 tējkarote jūras sāls (pēc garšas)


Šokolādei:

  • 70 g kakao sviesta
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa (ja prasās saldāk, liec vairāk; derēs arī medus)
  • Katliņā uzkarsē nedaudz ūdens. Ieliec kakao sviestu bļodiņā un liec bļodiņu katliņā, bet tā, lai bļodiņas dibens nepieskaras ūdenim. Sviestam ir jāizkūst no karstā ūdens tvaikiem. Uzmanies, lai bļodiņā neiesmeļas ūdens! Kad gandrīz viss sviests ir izkusis, izņem bļodiņu no katliņa un maisi, līdz viss sviests ir izkusis.
  • Izkausētajā kakao sviestā iemaisi kakao pulveri un kļavu sīrupu.
  • Gatavo zemesriekstu sviestu - uzkarsē pannu un maisot apgrauzdē zemesriekstus, līdz tie apbrūnējuši (man tas aizņēma apmēram 10 minūtes). Liec riekstus un sāli virtuves kombainā vai blenderī un samal līdz krēmīgai konsistencei.
  • Tagad būs vajadzīgas mafinu / kēksiņu formiņas. Lej pa vienai ēdamkarotei pagatavoto šokolādi četrās formiņās. Ieliec saldētavā uz 10 minūtēm, lai šokolāde sacietē.
  • Pēc 10 minūtēm liec pa vienai tējkarotei zemesriekstu sviesta sacietējušās šokolādes vidū, lai maliņas paliek nedaudz brīvas.
  • Pa virsu lej apmēram 2 ēdamkarotes šokolādi, lai tā nosedz zemesriekstu sviesta virsmu. Liec atkal saldētavā uz 15 – 20 minūtēm.

    Iesaku groziņus uzglabāt ledusskapī, jo šokolāde diezgan ātri sāk kust. Izņem no ledusskapja īsi pirms ēšanas. Netīras mutes un pirksti garantēti!