GATAVOT

Šokolādes – rudzu pankūkas

Veselīgas pankūkas, kas negaršo pēc papīra
3 personām
Pagatavošanas laiks — 
20 min
Vegānisks
3 personām
PAgatavošanas laiks:
20 min
Vegānisks

Es pat vairs izskaitīt nespēju, cik daudz neizdevušos pankūku mīklu esmu izlējusi miskastē. Un cik daudz reižu esmu kasījusi piedegušas pankūkas nost no pannas. Biju jau gandrīz samierinājusies, ka pankūkas nav mana stihija. Līdz šodienai. Aiz sajūsmas gandrīz nezināju, kur likties, jo man beidzot izdevās garšīgas pankūkas, kas negaršo pēc papīra un nejūk ārā!
Tāpēc šodien sieviešu dienā dāvinu katrai sievietei pa pankūkai! Labi, es izcepu 12 pankūkas, tāpēc 12 sievietēm dāvinu pa pankūkai! Bet īstenībā 10 jau apēstas, tāpēc varu uzdāvināt atlikušās divām sievietēm.
Priecīgu sieviešu dienu!

  • ~70 g pilngraudu rudzu miltu
  • ~70 g speltas kviešu miltu
  • 3 ēdamkarotes kakao
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 liels banāns
  • ~220 ml mandeļu piena
  • 2 ēdamkarotes medus
  • Bļodā sajauc miltus, kakao un cepamo pulveri.
  • Banānu saspaidi ar dakšiņu. Atsevišķā bļodiņā samaisi mandeļu pienu, banānu un medu.
  • Lej mitro sastāvdaļu maisījumu pie miltu maisījuma un kārtīgi izmaisi. Atstāj atpūsties uz 10 minūtēm.
  • Uzkarsē pannā eļļu. Ar ēdamkaroti liec pannā mīklu, veidojot nelielus aplīšus.
  • Cep, kamēr virsmā parādījušies burbulīši / caurumiņi. Tad apmer pankūkas uz otru pusi un cep, līdz apbrūnējis.
  • Pasniedz ar kādu ievārījumu / kļavu sīrupu vai ogām.