GATAVOT

Šķelto zirņu zupa ar kurkumu un kokospienu

Ar rūpēm par saviem mīļajiem
3 personām
Pagatavošanas laiks — 
30 min
Vegānisks
3 personām
PAgatavošanas laiks:
30 min
Vegānisks

Šodien ir Sieviešu diena. Sieviešu vieta ir virtuvē. Ej vārīt zupu.
Labi, slikts joks, bet manā galvā sieviete patiešām saistās ar ēst gatavošanu, kas ir viens no foršākajiem veidiem, kā parūpēties par saviem mīļajiem. Nav jau obligāti jāstāv stundām pie katliem. Nav jau arī obligāti vispār jāstāv pie katliem patiesībā. Galvenais – būsim sievietes, kuras, kā vien prot, rūpējas par saviem draugiem, vīriem, draudzenēm, mammām, bērniem, omītēm, kaimiņiem un citiem. Ar ēdienu, ar sarunu, kopīgu pastaigu, smiekliem vai pēdu masāžu.

*Visas receptē izmantotās garšvielas vari atrast mīlīgajā garšvielu veikalā "Avokado".

  • 2 mazi sīpoli
  • 3 mazi burkāni
  • 1/2 ēdamkarote Ghi sviests vai eļļa cepšanai
  • 1 ēdamkarote kumina sēklu
  • 1 tējkarote nigella sēklu (var iztikt bez)
  • 250 g šķelto zirņu
  • 1 L buljona
  • 1,5 ēdamkarote kurkumas
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera vai 2 sakapātas ķiploku daiviņas
  • 1/2 tējkarote čili pulvera
  • Sāls pēc garšas
  • Pasniegšanai – bezpiedevu jogurts
  • Sīpolus sakapā, burkānus sagriez plānās ripiņās. Apcep dārzeņus katlā kopā ar kumīnu un nigella sēklām 5 – 7 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  • Zirņus noskalo sietiņā zem tekoša ūdens, līdz skalojamais ūdens vairs nav balts, bet ir kļuvis dzidrs.
  • Liec zirņus katlā, pievieno buljonu un kurkumu. Vāri, līdz zirņi mīksti, apmēram 20 minūtes.
  • Kad zirņi izvārījušies, pievieno kokosriekstu pienu un sāli. Ar rokas blenderi zupu nedaudz sablendē. Bet ne līdz krēmīgai konsistencei. Tā, lai zupai paliek tekstūra. (Ja nevēlies, vari vispār zupu neblendēt, bet tad tā būs šķidrāka.)
  • Pievieno čili pulveri un kārtīgi izmaisi. Pasniedz ar zaļumiem un karoti bezpiedevu jogurta.