GATAVOT

Sēkliņu krekeri ar avokado krēmu

Sagatavojies savai jaunajai atkarībai
6 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H 20 min
Vegānisks
6 personām
PAgatavošanas laiks:
1H 20 min
Vegānisks

Jau gandrīz divas dienas vairs neesam Somijā, bet daļa no manas sirds noteikti palika tur. Viens ir skaidrs – māju sajūtu nerada jaunākais blenderis, dizainīgākā lampa vai dārgākās gleznas. Pēdējo nedēļu pavadīju starp cilvēkiem, ar kuriem jutos kā mājās, lai arī nebijām Rīgai pat tuvu. Bez visām skaistajām atmiņām un sirds siltuma es līdzi paņemšu šo nereāli garšīgo krekeru recepti, kuru iemācījos no manas draudzenes Alinas. Šajās dienās piedzīvotas daudzas izcilas maltītes, bet šie krekeri iekaroja manu sirdi ar savu vienkāršību un atkarību izraisošo garšu.

Krekeriem:

  • 100 g kukurūzas miltu
  • 65 g saulespuķu sēklu
  • 30 g linsēklu
  • 30 g ķirbju sēklu
  • 30 g sezama sēklu
  • 250 ml vāroša ūdens
  • 50 ml olīveļļas
  • Sāls pārkaisīšanai

Avokado krēmam:

  • 300 g mīkstā tofu (silken tofu)
  • 4 mazi avokado
  • 3 ķiploka daiviņas
  • Sula no 1/2 citrona
  • 1/2 tējkarote sāls
  • Sāc ar krekeru gatavošanu. Uzkarsē krāsni uz 150 grādiem. Bļodā samaisi sēkliņas ar miltiem. Tad pievieno ūdeni un eļļu un kārtīgi izmaisi, līdz izveidojas mīkla.
  • Ar cepampapīru izklātā cepampannā ieklāj iegūto mīklu. Ar rokām to kārtīgi izlīdzini plānā kārtiņā.
  • Pārkaisi sāli un liec cepties krāsnī 45 - 60 minūtes, atkarībā no tā, cik kraukšķīgus krekerus vēlies.
  • Avokado krēma sastāvdaļas liec blenderī un blenderē līdz krēmīgai konsistencei. Garšu vari pielabot pēc savām vēlmēm - var pievienot vēl sāli, citrona sulu vai ķiploku.