GATAVOT

Sarkano pupiņu – valriekstu sautējums

Ja ēdienā varētu iemīlēties
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H
Vegānisks
4 personām
PAgatavošanas laiks:
1H
Vegānisks

Bieži ir tā, ka, ēdot ārpus mājas, domāju – šito es noteikti pagatavošu arī mājās. Bieži es to aizmirstu un tā arī neko nepagatavoju. Pārsvarā tā laikam ir. Bet reiz kafejnīcā Stock Pot iemīlējos gruzīņu sautējumā ar pupiņām un valriekstiem. "Iemīlējos" varbūt skan pārspīlēti (man patīk pārspīlēt), bet pagatavoju ko līdzīgu mājās un iemīlējos vēlreiz.

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas + cepšanai
  • 1 liels sīpols
  • 1 neliels puravs
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 burkāns
  • 1 maza pētersīļa sakne
  • 1 L dārzeņu buljona
  • 2 bundžas konservētu sarkano pupiņu
  • 100 g valriekstu
  • 1 ēdamkarote sarkanās paprikas pulvera
  • 1 ēdamkarote malta kumīna
  • Sāls pēc garšas
  • Pasniegšanai – basmati rīsi, bezpiedevu vai sojas jogurts, lociņi
  • Sīpolu, puravu un ķiploku sakapā. Pēterīļa sakni un burkānu nomizo un sarīvē. Liec dārzeņus katlā un maisot apcep, līdz tie kļūst mīksti (apmēram 10 minūtes).
  • Konservētās pupiņas noskalo sietiņā zem tekoša ūdens. Lej katlā buljonu, pievieno pupiņas. Uzliec katlam vāku un uz nelielas uguns sautē visu 35 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  • Valriekstus liec blenderī ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas. Blenderē, līdz iegūta viendabīga pasta.
  • Kad sautējums izvārījies, pievieno valriekstu pastu un kārtīgi izmaisi. Pievieno paprikas pulveri, kumīnu un sāli. Visu pasildi vēl 3 minūtes un pasniedz ar rīsiem, jogurtu un lociņiem.