GATAVOT

Sarkano pupiņu un dārzeņu tortilla

Perfekti piknikam draugu lokā
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
30 min
Vegānisks
4 personām
PAgatavošanas laiks:
30 min
Vegānisks

Tas brīdis ir pienācis. Ir nopērkami Latvijas zaļumi un gurķi. Es laikam tos ēdīšu līdz palikšu zaļa. Un tad vēl mazliet. Uzadīšu sev spinātu jaciņu. Bārstīšu apkārt pētersīļus kā konfeti un izlikšos, ka ir vasara.

4 pildītām tortillām nepieciešams:

  • 3 mazi avokado
  • 1/2 bundžas konservēto sarkano pupiņu
  • 1/2 no liela tomāta vai 1 mazāks tomāts
  • 1/2 sarkanās paprikas (bioloģiski audzēta garšos vēl labāk)
  • 3 ēdamkarotes konservētās kukurūzas
  • Sauja svaiga koriandra
  • Sauja pētersīļu
  • 1/2 laima sula
  • 4 vidēja izmēra tortillas
  • Sāls – pavisam nedaudz
  • Pārgriez avokado uz pusēm, ar karoti izņem mīkstumu un liec bļodā. Ar dakšiņu saspaidi avokado, līdz izvedojas biezenis. Piepilini dažus pilienus laima sulas.
  • Sagriez tomātu un papriku kubiņos, sakapā koriandru un pētersīļus. Liec visas sastāvdaļas (izņemot avokado un tortillu) bļodā un samaisi.
  • Uzsildi pannu bez eļļas. Katru tortillu uzsildi pannā apmēram 30 sekundes no katras puses.
  • Tortillas vidū iesmērē avokado un liec pa virsu pupiņu – dārzeņu maisījumu. Aizloki tortillas sānus uz vidu un, ja nepieciešams, aizspraud ar koka irbulīšiem, lai neveras vaļā.
  • Gandrīz viss ēdiens garšo labāk, kad to ēd ar rokām. Šis nebūs izņēmums.

    Var pasniegt kopā ar kādiem svaigiem salātiem vai kukurūzas vālītēm. Mums ļoti garšoja ar Latvijas spinātu un gurķu salātiem.