GATAVOT

Saldais kartupelis ar turku zirņu – avokado "salātiem"

Krēmīgs, kraukšķīgs, salds un skābs
2 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H
Vegānisks
2 personām
PAgatavošanas laiks:
1H
Vegānisks

Viena no receptēm, par kuru es visbiežāk saņemu priecīgu ēdāju pozitīvas atsauksmes, ir saldais kartupelis ar kaudzīti. Un man visām šīm atsauksmēm jāpiekrīt – šis ēdiens patiešāms ir brīnišķīgs ar savu vienkāršību un garšu daudzveidību. Šādā veidā pagatavots saldais kartupelis ir lielisks pusdienu vai ātro vakariņu variants, jo, kamēr krāsnī cepas kartupelis, vari aiziet nosnausties vai ieiet dušā (tikai neaizmirsti uzlikt taimeri!) un pildījumam mierīgi var izmantot visu, kas skumst ledusskapī vai plauktiņā – jebkādus dārzeņus, pākšaugus, gaļu, zivis, zaļumus, riekstus, sēkliņas, mērcītes un vēl un vēl.
Vakar pagatavoju saldā kartupeļa pusītes no tā, kas atrodams manā virtuvē un izdevās patiešām garšīgi, jo kartupeļa saldums tika labi balansēts ar citrona sulu, savukārt kartupeļa un avokado krēmīgumu ik pa laikam izjauca kraukšķīgs valrieksta gabaliņš.

  • 1 liels saldais kartupelis
  • Nedaudz eļļas cepšanai
  • 2 avokado
  • 200 g vārītu vai konservētu turku zirņu
  • 1 ēdamkarote rauga pārslu (ja mājās nav, tad speciāli nepērc, jo var iztikt arī bez)
  • 1/2 citrona sula + nedaudz pasniegšanai
  • Sauja sakapātu lociņu
  • 2 lapu kāposta lapas (var aizvietot ar sauju spinātu)
  • Maza sauja valriekstu
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Šķipsna čili pulvera