GATAVOT

Saldais kartupelis ar kaudzīti

Bloga lasītāju iecienītākā recepte
2 personām
Pagatavošanas laiks — 
40 min
Vegānisks
2 personām
PAgatavošanas laiks:
40 min
Vegānisks

Pēdējo pusotru nedēļu biju iekāpusi kaut kādā slinkumā. Nezinu, varbūt tas bija nogurums. Esot mājās ar zīdainīti, ir baigi viegli sev iestāstīt, ka var taču šodien nekur neiet, neko nedarīt, var taču nedēļu nemazgāt matus (ups!) un pārtikt no maizītēm. It kā jau var. Bet tik daudz foršāk ir piespiest savu pēcpusi laicīgi izkāpt no gultas, pagatavot sakarīgu maltīti, izvest sevi svaigā gaisā un satikt cilvēkus.
Vakar saņēmu ļoti mīļu epastu no kādas meitenes. Es ik pa laikam saņemu mīļus epastus no Krustnagliņas lasītājiem, bet vakardienas vēstule nāca tieši laikā. Agnese atgādināja man, cik forši ir darīt to, kas patīk. It īpaši, ja vēl kādam patīk. Tas man palīdzēja saņemt sevi rokās, triekt slinkumu (vai nogurumu) ratā un iepriecināt sevi un, cerams, arī jūs ar jaunu, foršu recepti. Paldies, Agnese!

  • 2 vidēja izmēra saldie kartupeļi
  • Eļļa cepšanai
  • 1 mazā bundža konservētu vai 250 g vārītu turku zirņu
  • 1/2 tējkarote paprikas pulvera
  • 1/2 tējkarote Vidusjūras garšvielu maisījuma (vai timiāns, rozmarīns, oregano)
  • 4 ēdamkarotes pašgatavota vai pirkta humusa (es pirku veikalā Rimi)
  • 2 avokado
  • 5 saulē kaltēti tomātiņi
  • 1/2 citrona sula
  • Pāris karotes bezpiedevu jogurta
  • Sakapāti lociņi
  • Uzkarsē krāsni uz 200 grādiem. Saldo kartupeli pārgriez gareniski uz pusēm un pārgrieztās virsmas apsmērē ar pavisam nedaudz eļļas. Liec uz cepampannas ar pārgriezto pusi uz leju.
  • Turku zirņus noskalo zem tekoša ūdens un nosusini. Ber tos uz pannas blakus saldajiem kartupeļiem. Pārslaki ar pavisam nedaudz eļļas un uzber garšvielas. Apmaisi, lai visi zirņi vienmērīgi noklāti ar garšvielām. Liec cepampannu cepeškrāsnī un cep, līdz saldais kartupelis ir viscaur mīksts (~30 minūtes). Ja zirņi ir apbrūnējuši ātrāk, tos var izņemt no krāsns jau pēc kādām 20 minūtēm.
  • Tikmēr tomātiņus un avokado sagriez mazākos gabaliņos. Liec bļodā un pārslaki ar citrona sulu.
  • Kad kartupeļi gatavi, liec tos bļodiņā vai uz šķīvja. Katram sanāk pa 2 pusītēm. Ar dakšu nedaudz iemīci kartupeļa mīkstumu uz iekšu.
  • Katrai pusītei smērē virsū pa ēdamkarotei humusa. Tad liec ceptos turku zirņus un avokado – tomātiņu maisījumu. Pārslaki ar nedaudz bezpiedevu jogurta un pārkaisi sakapātus lociņus.
  • Beigās pārkaisi nedaudz sāls un pasniedz. Ēd, līdz pāri paliek tikai kartupeļu miziņas.