Pirms pāris dienām atgriezos no pavisam bezrūpīgām brīvdienām – kopā ar draudzenēm aizceļojām uz Lielbritāniju apciemot vēl vienu draudzeni. Gāja mums forši un, protams, ļoti garšīgi. Man ceļošana vispār vairs nav iedomājama bez dažādu jaunu ēdienu nogaršošanas un interesantu kafejnīcu apmeklēšanas. Šajā braucienā iemīlējos klasiskajā britu scones ar ievārījumu (nezinu, kā to latviski sauc) un nu jau tik hipsterīgajās brokastīs – grauzdiņš ar plaucētu olu un avokado. Kad jau devāmies mājās un likās, ka visi gastronomiskie prieki aiz muguras, Mančesterā burtiski uzskrēju virsū savai mīļākajai ātrās ēdināšans kafejnīcai Leon. Viņiem ir izdevies veselīgu un ļoti garšīgu ēdienu pasniegt fast food ietērpā, un, ja kādreiz sanāk būt Lielbritānijā, noteikti uzmeklē šo vietu.
Bet nu par recepti. Leon kafejnīcā pie sienas bija ierāmēta kāda ļoti interesanta recepte, kuru, ēdot pusdienas, kārtīgi izpētīju. Atbraucu mājās un burtiski nākamajā dienā pagatavoju savu versiju viņu saldā kartupeļa sautējumam. Sanāca ļoti krēmīgs un sātīgs. Izcili piemērots laika apstākļiem aiz loga.