Nu esmu pārliecināta, ka saldais kartupelis iederas visur. Londonā pamēģināju smūtiju, par kuru ilgi nevarēju beigt domāt. Tajā bija saldais kartupelis un apelsīns. Atkārtoju to mājas apstākļos, un šīs brokastis noteikti ir uz palikšanu.
1 mazs saldais kartupelis vai 1/2 no liela
1 banāns (vislabāk saldēts)
Sula no 1 apelsīna
250 ml mandeļu piena
1/2 tējkarote kanēļa
Saldo kartupeli nomizo un sagriez nelielos gabaliņos. Liec to vārošā ūdenī vārīties apmēram 10 - 12 minūtes, pēc tam kārtīgi atdzesē.
Pēc atdzesēšanas es vēl ieliku to saldētavā uz 15 minūtēm, bet bez tā var arī iztikt.
Liec visas sastāvdaļas blenderī un blenderē līdz krēmīgai konsistencei.