GATAVOT

Saldā kartupeļa – laima zupa

Oranža un garšo pēc laima
5 personām
Pagatavošanas laiks — 
40 min
Vegānisks
5 personām
PAgatavošanas laiks:
40 min
Vegānisks

Zinu, zinu. Ir pavasaris, visi ēd gārsu un pienenes (apskaužu, starp citu), bet es te uzbāžos ar kartupeļu zupu. Pirms aizbraucām no Rīgas, mūsu lieliskie draugi bija sarūpējuši nelielu atvadu ballīti kafejnīcā MiiT. Tur tika pasniegta tik ļoti garšīga zupa, ka es turpināju par to sapņot vēl nākamās nedēļas. Tā bija oranža un garšoja pēc laima. Šī arī ir oranža un garšo pēc laima. Sakritība? Varbūt.
Var jau būt.

5 izsalkušiem vēderiem vajadzēs:

  • Eļļa cepšanai
  • 1 citronzāles stiebrs
  • 1 sarkanais čili
  • Ingvers apmēram 1/2 īkšķa lielumā
  • 2 ēdamkarotes malta koriandra
  • 1 sīpols
  • 1,3 L vāroša ūdens
  • 4 saldie kartupeļi
  • 400 ml kokosriekstu piena
  • Sula no 1,5 laima
  • 1 ēdamkarote baltvīna vai sarkanvīna etiķa (bet var arī iztikt)
  • Sāls
  • Sakapā nomizotu ingveru, čili un citronzāles stiebra apakšējās 2/3. Liec to visu cepties katlā nelielā eļļas daudzumā kopā ar koriandru. Maisot cep apmēram minūti, līdz sāk izdalīties aromāti.
  • Sakapā sīpolu un liec cepties pie garšvielām. Maisot sautē visu 3 minūtes.
  • Tikmēr nomizo un sagriez saldos kartupeļus nelielos gabaliņos. Lej katlā pie sīpola ūdeni un liec vārīties saldos kartupeļus 15 – 20 minūtes, vai līdz tie mīksti.
  • Kad kartupeļi izvārījušies, visu sablenderē līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno kokosriekstu pienu, laima sulu, sāli, kā arī etiķi, ja zupa vēl šķiet par saldu. Samaisi visu un pasniedz ar svaiga koriandra lapiņām.