Kad pirms vairāk kā gada pārstāju dzert kofeīnu saturošus dzērienus, roiboš (rooibos) tēja kļuva par manu labāko draugu un sabiedroto. Lai būtu gatava jebkurai dzīves situācijai un kārei pēc kafijas, man roiboš tējas paciņas bija saliktas somas kabatā, lai vienmēr, vienmēr ir līdzi un nebūtu attaisnojuma pārkāpt savu apņemšanos. Dzēru to no rīta un vakarā, un vēl pāris reizes pa dienu. Sarkanīgā tēja patiesībā nav tēja tās klasiskajā izpratnē. Tas ir augu uzlējums (līdzīgi kā piparmētru "tēja"), kas nesatur kofeīnu un ir tik, tik garšīgs.
Es roibošu dzeru gan vienkārši aplietu, gan kopā ar kādu augu pienu, un tad sanāk tāda kā latte. Krēmīga, maiga un ļoti labi palīdz, kad uznāk "manvajagkafijutūlītuntagad" garastāvoklis. Pat grūti raksturot pēc kā garšo, tāpēc vienkārši pamēģini! Recepte ir ļoti aptuvena, tas vairāk ir pagatavošanas princips nekā recepte. Vienkārši lej tēju krūzē un pievieno saputotu pienu!
Es lattes gatavošanai izmantoju savu Sage piena putotāju no veikala Es mīlu kafiju.
*Alternatīva, ja tev mājās vēl nav piena putotāja – pienu ar medu un kanēli vari uzsildīt katliņā uz mazas uguns. Tas nebūs tik krēmīgs, bet dzēriens tāpat būs garšīgs.