GATAVOT

Roiboš tējas latte

Sildošs dzēriens aukstai dienai
Pagatavošanas laiks — 
5 min
Vegānisks
PAgatavošanas laiks:
5 min
Vegānisks

Kad pirms vairāk kā gada pārstāju dzert kofeīnu saturošus dzērienus, roiboš (rooibos) tēja kļuva par manu labāko draugu un sabiedroto. Lai būtu gatava jebkurai dzīves situācijai un kārei pēc kafijas, man roiboš tējas paciņas bija saliktas somas kabatā, lai vienmēr, vienmēr ir līdzi un nebūtu attaisnojuma pārkāpt savu apņemšanos. Dzēru to no rīta un vakarā, un vēl pāris reizes pa dienu. Sarkanīgā tēja patiesībā nav tēja tās klasiskajā izpratnē. Tas ir augu uzlējums (līdzīgi kā piparmētru "tēja"), kas nesatur kofeīnu un ir tik, tik garšīgs.

Es roibošu dzeru gan vienkārši aplietu, gan kopā ar kādu augu pienu, un tad sanāk tāda kā latte. Krēmīga, maiga un ļoti labi palīdz, kad uznāk "manvajagkafijutūlītuntagad" garastāvoklis. Pat grūti raksturot pēc kā garšo, tāpēc vienkārši pamēģini! Recepte ir ļoti aptuvena, tas vairāk ir pagatavošanas princips nekā recepte. Vienkārši lej tēju krūzē un pievieno saputotu pienu!

Es lattes gatavošanai izmantoju savu Sage piena putotāju no veikala Es mīlu kafiju.

Vairāk par putotājulasi šeit, bet, ja tu arī pie tāda vēlies tikt, tad Es mīlu kafiju dod iespēju tev tikt pie putotāja ar dāsnu 25% atlaidi – pie pirkšanas ievadi kodu "krustnagliņa"!

  • Rooibos (roiboš) tēja – paciņā vai berama
  • Vārošs ūdens
  • Piens pēc izvēles – es izmantoju mandeļu
  • 1 – 2 tējkarotes medus vai kļavu sīrupa
  • Šķipsniņa kanēļa
  • Pagatavo roiboš tēju pēc instrukcijas uz iepakojuma tik cilvēkiem, cik nepieciešams.
  • Lej tēju krūzē tā, lai pilnas būtu aptuveni 2/3 krūzes.
  • Izvēlēto pienu, medu un kanēli liec piena putotājā un saputo, līdz piens ir krēmīgs.
  • Pievieno putoto pienu krūzē pie tējas.

*Alternatīva, ja tev mājās vēl nav piena putotāja – pienu ar medu un kanēli vari uzsildīt katliņā uz mazas uguns. Tas nebūs tik krēmīgs, bet dzēriens tāpat būs garšīgs.