GATAVOT

Rabarberu – zemeņu crumble

Kad kārtīgam pīrāgam esi par slinku
6 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H 20 min
Vegānisks
6 personām
PAgatavošanas laiks:
1H 20 min
Vegānisks

Jau pagājušajā ierakstā minēju, ka esmu pārāk slinka, lai ceptu kārtīgu rabarberu pīrāgu. Un droši vien, ja es arī saņemtos to izdarīt, pastāv diezgan reāla iespēja, ka cietīšu lielu sakāvi, jo pīrāgu un kūku cepšana galīgi nav mana stiprākā puse. Bet šis crumble ir brīnišķīgs veids, kā ar minimālu piepūli panākt, lai visi apkārtējie notic, ka tu kaut ko saproti no kulinārijas. Tā ir mana stiprā puse.

Pildījumam:

  • 400 g saldētu zemeņu, atlaidinātas (sezonā izmanto svaigas)
  • 4 rabarberu kāti
  • 1 ēdamkarote medus
  • 2 ēdamkarotes miltu

Virskārtai

  • 100 g auzu pārslu
  • 200 g miltu
  • 100 g sakapātu mandeļu
  • 150 g brūnā cukura
  • 150 ml olīveļļas
  • Šķipsniņa sāls
  • Rabarberus nomizo un sagriez ripiņās. Bļodā samaisi zemenes, rabarberus, medu un miltus. Pārliec visu cepamtraukā.
  • Tīrā bļodā sajauc kopā auzu pārslas, miltus, mandeles, cukuru un sāli. Tad pievieno olīveļļu un kārtīgi izmaisi, lai izveidojas vienabīga masa.
  • Kārto iegūto masu uz rabarberiem un zemenēm cepamtraukā.
  • Cep krāsnī 40 minūtes, pēc tam kādas 15 minūtes atdzesē.
  • Pasniedz ar saldējumu vai bezpiedevu jogurtu (mans favorīts).