GATAVOT

Polenta ar karamelizētu hurmu

Brīvdienu rītiem
2 personām
Pagatavošanas laiks — 
40 min
Vegānisks
2 personām
PAgatavošanas laiks:
40 min
Vegānisks

Jau kādu laiku manas vienīgās brokastis, ko no rītiem gatavoju, ir ar karstu ūdeni aplietas auzu pārslas. Un ābols, kanēlis, medus. Lai vai cik ļoti man garšo manas necilās, vienveidīgās brokastis, dažādībai jābūt. Šīs gan laikam būs tādas laisku brīvdienu rītu brokastis.

  • 350 ml ūdens
  • 200 ml mandeļu piena (vai cita veida piens)
  • 100 g polentas
  • 2 hurmas
  • 4 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • 1/2 tējkarote malta kanēļa
  • 2 tējkarotes kokosriekstu eļļas
  • Maza sauja lazdu riekstu (vai jebkuru citu riekstu)
  • Lej katliņā ūdeni, mandeļu pienu un uzvāri. Kad sāk vārīties, pieber klāt polentu un ar putojamo slotiņu strauji maisi, līdz polenta uzsūc ūdeni un sabiezē. Tas var aizņemt kādas 2 – 3 minūtes.
  • Tad nogriez uguni uz mazāko un vāri putru vēl 25 minūtes, ik pa 10 minūtēm apmaisot. Kad putra izvārījusies, iemaisi kokosriekstu eļļu.
  • Paralēli liec citā katliņā gabaliņos sagrieztas hurmas un kļavu sīrupu. Uzsildi, līdz sīrups sāk burbuļot, tad uzliec vāku un ļauj visam sautēties 15 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Beigās pievieno kanēli un izmaisi.
  • Beigās uz sausas pannas nedaudz apgrauzdē riekstus, līdz tie kļuvuši brūni un sāk smaržot. Pēc tam ar nazi riekstus nedaudz sakapā.
  • Liec bļodiņās polentu, kārto virsū karamelizēto hurmu un pārkaisi ar grauzdētajiem riekstiem.