GATAVOT

Perfektais burrito ar pašgatavotu tortillu un gvakamoli

Iepazīsties – tavs jaunais mīļākais ēdiens
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H
Veģetārs
4 personām
PAgatavošanas laiks:
1H
Veģetārs

Šī iespējams ir mana visu laiku mīļākā recepte, ko nododu jums. Pati esmu par to neizsakāmā sajūsmā un ceru, ka arī jūs vismaz vienreiz saņemsieties to pagatavot. Un tad arī jūs tajā iemīlēsieties un gatavosiet katru dienu, saderam?
Lai gan gala rezulāts varbūt izskatās tāds, ka pie plīts pavadītas vairākas stundas, patiesībā gatavošana daudz laika neaizņem, ja vien tortillas esi pagatavojis iepriekš (ko no sirds iesaku izdarīt) vai nopircis veikalā. Un vai vispār var būt kaut kas labāks par pikantu pupiņu sautējumu, kas ietīts mīkstā, svaigi ceptā tortillā kopā ar izkusušu sieru un pāri visam daudz gvakamoles? Variet neatbildēt, jo mēs visi ļoti labi zinām atbildi.
Labi, beigšu te jūsmot un ļaušu jums lasīt jūsu jaunā mīļākā ēdiena recepti un tad skriet uz veikalu pēc pupiņām.

  • 1 liels sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Eļļa cepšanai
  • 1 čili pipars
  • 1 tējkarote ar kaudzi kumīna sēklu
  • 1/2 tējkarote paprikas pulvera
  • 1/2 tējkarote čili pulvera (var nelikt, ja nevēlies pārāk asu)
  • 320 g vārītu vai konservētu pupiņu (es izmantoju baltās pupiņas, bet derēs jebkuras)
  • 150 g tomātu biezeņa vai konservētu tomātu
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 60 g basmati rīsu
  • Sāls pēc garšas
  • 120 g siera (var mierīgi arī iztikt bez)
  • 4 pašgatavotas tortillas (recepti meklē šeit)

Gvakamolei:

  • 2 lieli, mīksti avokado vai 3 mazāki
  • 1/2 laima sula
  • Sauja svaiga koriandra lapiņu
  • 1/2 maza sarkanā sīpola
  • Šķipsna sāls
  • Pasniegšanai – pāris karotes bezpiedevu jogurta, sakapāti lociņi
  • Pannā uzkarsē nedaudz eļļas. Sīpolu, ķiploku sakapā, čili sagriez šķēlītēs un maisot cep pannā apmēram 7 minūtes.
  • Uzvāri rīsus pēc instrukcijas uz iepakojuma, nokās un atliec malā. Ja izmanto sieru, sarīvē to un atliec malā.
  • Pannā pie sīpoliem pievieno kumīnu, paprikas pulveri un čili pulveri un pasautē vēl minūti.
  • Tad pievieno pannā pupiņas, tomātu biezeni, tomātu pastu un nedaudz sāli. Kārtīgi samaisi un uz nelielas uguns pasautē 5 minūtes. Beigās iemaisi rīsus.
  • Pagatavo gvakamoli. Avokado sagriez nelielos gabalos un nedaudz saspaidi ar dakšu (bet tā, lai ir tekstūra, nevis biezenis), pievieno laima sulu, sakapātu sarkano sīpolu, koriandra lapiņas un sāli. Samaisi.
  • Atlicis tikai visu salikt kopā – ņem vienu tortillu un liec tai pa virsu ceturtdaļu no pupiņu – rīsu maisījuma un ceturtdaļu rīvētā siera. Pildījumu liec tuvāk tai tortillas malai, kas atrodas pret tevi. Abas tortillas sānu malas aizloki uz vidu un no apakšējās malas (tās, kas atrodas tuvāk tev) uz augšu aizrullē tortillu ciet. Burrito ir gatavs! Izdari tāpat ar atlikušajām 3 tortillām.
  • Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem un ieliec burrito uzsildīties uz 5 minūtēm vai līdz tie sāk nedaudz apbrūnēt.
  • Pasniedz kopā ar gvakamoli, bezpiedevu jogurtu un sakapātiem lociņiem.