GATAVOT

Pasta tomātu – Indijas riekstu mērcē

Visīstākais komforta ēdiens
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
30 min
Vegānisks
4 personām
PAgatavošanas laiks:
30 min
Vegānisks

Mūsu dzīvoklim ir viena nejauka īpašība - viņš mēdz mūs atstāt bez elektrības. Šādās reizēs parasti taisām pidžammballītes pie mūsu draugiem Rūrāniem. Tā notika arī pagājušajā nedēļā.
Lai arī bez elektrības palikt nav īpaši patīkami, tomēr ir tik forši atrast iemeslu, lai pavadītu nakti pie draugiem. Varam runāties līdz naktij, ēst ezīšu kūkas un skatīties smieklīgus youtube video.
Nākamajā dienā uzmeistarojām garšīgas pusdienas.

4 porcijām būs nepieciešams:

  • Eļļa cepšanai
  • 1 sīpols
  • 1 tējkarote rozmarīna
  • 1 tējkarote oregano jeb raudene
  • 120 g Indijas riekstu
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • ~ 600 g tomātu biezeņa vai 2 bundžas konservētu tomātu
  • 2-3 ķiploka daiviņas (pēc garšas)
  • 1 bundža konservētu sviesta pupiņu
  • Sāls pēc garšas
  • Pasta pēc tavas izvēles (apmēram 350 g)

  • Indijas riekstus izmērcē aukstā ūdenī vismaz 30 minūtes, bet vislabāk, ja iemērksi iepriekšējā vakarā, lai mērcējas visu nakti.
  • Izvāri pastu atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  • Sīki sagriez sīpolu un cep kopā ar rozmarīnu un oregano apmēram 5 minūtes.
  • Tikmēr sablenderē tomātu pastu, biezeni (vai konservētos tomātus), Indijas riekstus un ķiploku līdz krēmīgai konsistencei. Lej sablenderēto mērci pannā pie sīpoliem.
  • Pievieno pupiņas, nedaudz sāli un kārtīgi samaisi. Sildi visu uz nelielas uguns 5 minūtes.
  • Beigās iemaisi izvārīto pastu.