GATAVOT

Pasta krēmīgā ziedkāpostu mērcē

Ziedkāposts paslēpies mērcē
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
30 min
Vegānisks
4 personām
PAgatavošanas laiks:
30 min
Vegānisks

Es jau laikam visiem būšu apnikusi ar savu jūsmošanu par augustu. Bet es tur neko nevaru izdarīt! Augusts ir tik ļoti skaists! Visi tie skaistie dārzeņi tirdziņos un veikaliņos iedvesmo skaisti gatavot un skaisti ēst. Vai arī vienkārši gatavot un ēst.
Un tie, kuri vēl nav pazīstami ar rauga pārslām (kas nav tas pats, kas konditorejas raugs), tad šī ir fantastiska iespēja to izdarīt. Rauga pārslām ir patīkama sieraina, riekstaina garša, un tas iedos mērcēm un zupām krēmīgumu. Man patīk.

  • 400 g ziedkāposta
  • 1/2 sīpola
  • 150 ml mandeļu piena (vai cits augu piens)
  • 3 ēdamkarotes rauga pārslu (ja speciāli negribas pirkt, var iztikt bez)
  • 3 ēdamkarotes citrona sulas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēdamkarote graudaino sinepju (var iztikt bez)
  • Sāls un melnie pipari pēc garšas
  • Pasta pēc izvēles (mēs izmantojām Tagliatelle)
  • Pasniegšanai – 1/2 tomāta, svaiga bazilika lapiņas
  • Liec katlā vārīties ūdeni. Sadali ziedkāpostu mazākās ziedkopās un sagriez sīpolu palielos gabalos. Kad ūdens uzvārījies, liec ziedkāpostu un sīpolu ūdenī un vāri 7 minūtes.
  • Pēc tam liec izvārīto ziedkāpostu un sīpolu blenderī, pievieno rauga pārslas, mandeļu pienu, citrona sulu, ķiploku, sinepes un sāli un sablenderē visu līdz krēmīgai konsistencei.
  • Uzvāri pastu, kā norādīts uz iepakojuma. Nolej ūdeni un lej mērci katlā pie pastas. Izmaisi un nedaudz pasildi.
  • Vari pastu ēst tāpat, pārkaisot ar svaigi maltiem melnajiem pipariem, vai arī sakapā tomātu un baziliku un pievieno pastai uz šķīvja.