Daži vasaras vakari vienkārši paredzēti tam, lai sēdētu uz lieveņa ar draugiem, klausītos un dalītos stāstiem, smietos, raudātu, atkal smietos un dzertu ledus tēju.
2 litri ūdens
3 melnās tējas maisiņi
3 nektarīni
240 ml kļavu sīrupa (vai 200 g cukurniedru cukura)
Pāris rozmarīna zariņi
Ledus
Pāris citrona šķēles
Sāc ar sīrupa pagatavošanu. Sagriez 2 nektarīnus mazos gabaliņos. Liec tos katliņā kopā ar kļavu sīrupu (vai cukuru) un 180 ml ūdens. Vāri visu uz nelielas uguns 30 minūtes, ar karoti saspaidot nektarīnus.
Kamēr vārās sīrups, uzvāri atlikušo ūdeni un aplej tējas maisiņus (es to darīju lielā bļodā). Ļauj tējai ievilkties 5 minūtes, tad izņem tējas maisiņus un atstāj tēju pilnībā atdzist.
Kad sīrups ir 30 minūtes vārījies, nokās to caur sietiņu. Iegūto sīrupu pievieno tējai, bet pāri palikušie nekatrīnu biezumi var kalpot kā ievārījums – pieliec pie brokastu putras, uz maizītes vai pie saldējuma.
Iegūto nektarīnu tēju lej lielā servējamā krūzē, pievieno sagrieztas nektarīna daiviņas un citrona šķēlītes.
Tēju pasniedz glāzēs ar ledu, rozmarīna zariņu un vēl nektarīna šķēlītēm, ja vēlies.