GATAVOT

Nektarīnu ledus tēja

Sulīga un atsvaidzinoša
6 personām
Pagatavošanas laiks — 
40 min
Vegānisks
6 personām
PAgatavošanas laiks:
40 min
Vegānisks

Daži vasaras vakari vienkārši paredzēti tam, lai sēdētu uz lieveņa ar draugiem, klausītos un dalītos stāstiem, smietos, raudātu, atkal smietos un dzertu ledus tēju.

  • 2 litri ūdens
  • 3 melnās tējas maisiņi
  • 3 nektarīni
  • 240 ml kļavu sīrupa (vai 200 g cukurniedru cukura)
  • Pāris rozmarīna zariņi
  • Ledus
  • Pāris citrona šķēles


  • Sāc ar sīrupa pagatavošanu. Sagriez 2 nektarīnus mazos gabaliņos. Liec tos katliņā kopā ar kļavu sīrupu (vai cukuru) un 180 ml ūdens. Vāri visu uz nelielas uguns 30 minūtes, ar karoti saspaidot nektarīnus.
  • Kamēr vārās sīrups, uzvāri atlikušo ūdeni un aplej tējas maisiņus (es to darīju lielā bļodā). Ļauj tējai ievilkties 5 minūtes, tad izņem tējas maisiņus un atstāj tēju pilnībā atdzist.
  • Kad sīrups ir 30 minūtes vārījies, nokās to caur sietiņu. Iegūto sīrupu pievieno tējai, bet pāri palikušie nekatrīnu biezumi var kalpot kā ievārījums – pieliec pie brokastu putras, uz maizītes vai pie saldējuma.
  • Iegūto nektarīnu tēju lej lielā servējamā krūzē, pievieno sagrieztas nektarīna daiviņas un citrona šķēlītes.
  • Tēju pasniedz glāzēs ar ledu, rozmarīna zariņu un vēl nektarīna šķēlītēm, ja vēlies.