GATAVOT

Melleņu – citronu kūka

Ļoti godīga kūka
6 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H 20 min
Vegānisks
6 personām
PAgatavošanas laiks:
1H 20 min
Vegānisks

Šī, manuprāt, ir tāda ļoti godīga kūka. Bez liekām dekorācijām un rotājumiem, pilna ar draudzenes dāvinātām mellenēm. Labs pārītis ar tās pašas draudzenes dāvinātajām piparmētrām. Un labs pārītis vakariņām, kad pietiek spēka tikai izcept kūku, bet pašas vakariņas nē. Kūku vakariņas.

  • 350 g zīda tofu (meklē uz iepakojuma silken tofu)
  • 3 citronu sula
  • 2 citronu miziņa
  • 120 ml ūdens
  • 120 ml kokosriekstu eļļas
  • 600 g pilngraudu auzu miltu
  • 300 g tumši brūnā cukura
  • 1,5 tējkarote cepamās sodas
  • 350 g melleņu
  • Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem. Liec blenderī tofu, citronu sulu, miziņu, ūdeni un kokosriekstu eļļu. Blenderē līdz viendabīgai konsistencei.
  • Samaisi miltus, cukuru un sodu. Pievieno blenderēto tofu masu un kārtīgi samaisi.
  • Iemaisi mīklā mellenes. Lej mīklu kūkas vai kēksa formā, liec cepties krāsnī uz 60 minūtēm.
  • Nedaudz atdzesē, ēd pats un cienā draugus.