GATAVOT

Meksikāņu tomātu – paprikas zupa ar piparmētru jogurtu

Kad vajag ātri, bet arī garšīgi un veselīgi
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
40 min
Vegānisks
4 personām
PAgatavošanas laiks:
40 min
Vegānisks

Tie, kuri seko manām gaitām arī sociālajā platformā Instagram jau zina, ka šogad mūsu mazajā ģimenē gaidāms pieaugums. Mēs būsim vecāki! Galīgi traki, ja tā padomā. Vēl joprojām reizēm jūtos kā 17 gadīgs bērns, bet nu man pašai būs bērns. Tas patiešām ir liels brīnums un atbildēta lūgšana no Dieva.
Jāatzīstas, ka gatavošanā, rakstīšanā un recepšu publicēšanā pēdējos mēnešos esmu palikusi mazliet slinkāka – tad nu, lūk, iemesls. Lai gan nu jau esmu grūtniecības 5. mēnesī un enerģijas līmenis atgriezies pie normālā, pirmos 3 mēnešus cīnījos ar vājprātīgu nogurumu, kā arī ar nelabumu no visa, kas smaržo. Pārsvarā ēdu avokado grauzdiņus, smūtijus un brokastu pārslas. Lai gan bija arī nedēļa, kad neko citu negribēju, kā vien kartupeļu pankūkas. Paldies, LIDO, jūsu eļļainās un kraukšķīgās pankūkas padarīja vienu grūtnieci dikti laimīgu.
Šobrīd daudz vairāk laika veltu atpūtai, tāpēc mūsu maltītes bieži vien ir ļoti ātras, bet arī pilnas ar visādiem labumiem. Piemēram, šī Džeimija Olivera meksikāņu zupa. Perfekta, kad gatavot vispār negribas vai nav laika, bet galdā kaut kas jāliek. Un vasarā jo īpaši vairāk laika jāpavada saulītē, nevis virtuvē.

  • Olīveļļa cepšanai
  • Liela sauja lociņu
  • Liela sauja svaiga koriandra kātiņu (lapas atstāj pasniegšanai)
  • 4 ķiploka daiviņas
  • Lielā bundža (800 g) konservētu tomātu
  • 450 g konservētas paprikas
  • 100 g basmati rīsu
  • 850 ml vāroša ūdens
  • 1 laima sula
  • Sāls

Piparmētru jogurtam:

  • 150 g bezpiedevu jogurta (arī sojas derēs)
  • Sauja piparmētras lapiņu
  • 4 marinēti pepperoni pipariņi (vari aizvietot ar svaigu čili vai nelikt nemaz)
  • Sāls

Pasniegšanai:

  • Piparmētru jogurts
  • Fetas siers
  • Koriandra lapiņas
  • Sakapāts svaigs tomāts
  • Avokado šķēlītes
  • Lociņus un ķiploku sakapā, liec tos katlā kopā ar koriandra kātiņiem. Apcep olīveļļā kādas 2 minūtes.
  • Tad pievieno konservēto papriku, tomātus, rīsus un ūdeni. Uzliec vāku un ļauj visam vārīties, līdz rīsi gatavi (15 – 20 minūtes).
  • Tikmēr vari sagatavot piedevas pasniegšanai – sakapāt tomātu, sagriezt avokado šķēlītes, sadrupināt fetas sieru.
  • Blenderī liec jogurtu, piparmētru un čili. Blendē, līdz izveidojas viendabīga mērcīte.
  • Kad rīsi zupā izvārījušies, zupu sablendē līdz krēmīgai konsistencei.
  • Pievieno laima sulu un sāli pēc garšas. Samaisi un pasniedz ar piparmētru jogurtu un pārējām piedevām.