GATAVOT

Meksikāņu rīsu bļodiņas

Ēdiens, ko es varētu ēst katru dienu
2 personām
Pagatavošanas laiks — 
40 min
Vegānisks
2 personām
PAgatavošanas laiks:
40 min
Vegānisks

Kad pāris mēnešus dzīvojāmies pa ASV, ļoti iemīļojām veselīgo ātrās ēdināšanas restorānu Chipotle. Tas ir īsts meksikāņu ēdiena cienītāju sapnis, turklāt veselīgs un garšīgs sapnis. Mana izvēle tur vienmēr bija nemainīga – veggie bowl jeb dārzeņu bļodiņa, kur uz rīsiem tika lielā kaudzē sakrāmēti visdažādākie dārzeņi un pupiņas, un viss tika pabeigts ar milzīgu karoti gvakamoles. Ja man būtu jāizvēlas viens ēdiens, ko ēst katru dienu līdz mūža beigām, tas pilnīgi noteikti būtu šis.
Izrādās, ka šo manu iemīļoto dārzeņu un rīsu kombināciju pagatavot mājās ir ātri un pavisam vienkārši. Nosaukums jau liecina, ka šajā ēdienā rīsiem ir diezgan liela nozīme, tāpēc iesaku izvēlēties labas kvalitātes rīsus, lai būtu vēl garšīgāk. Lai gan nezinu, kam jānotiek, lai nebūtu garšīgi.

  • 120 g rīsu
  • 240 ml ūdens
  • 1 dzeltena paprika
  • 1/2 sarkanā sīpola
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4 tomāti
  • 1 bundža konservēto pupiņu
  • 1 ēdamkarote malta kumīna
  • 3 mazi avokado
  • 1/2 laima sulas
  • Sauja zaļumu – pētersīļi, lociņi vai citi
  • Ieber katlā rīsus, pārlej ūdeni un liec vārīties. Kad ūdens uzvārījies, samazini uguni uz mazāko, uzliec rīsiem vāku un uz pavisam lēnas uguns vāri, kamēr viss ūdens ir uzsūcies rīsos. Atkarībā no rīsiem tas var aizņemt no 20 – 40 minūtēm.
  • Sīpolu un papriku sagriez plānās šķēlītēs, sakapā ķiploku. Maisot apcep visu nelielā eļļas daudzumā 5 – 7 minūtes. Pārliec bļodiņā un noliec malā.
  • Sakapā tomātus un liec tajā pašā pannā, kur pirms tam cepi papriku. Apmēram 5 minūtes karsē tomātus, līdz tie sāk jukt ārā. Vēl nedaudz ar lāpstiņu tos saspaidi. Tad pievieno kumīnu un pupiņas, samaisi un pasildi vēl minūti.
  • Avokado mīkstumu liec bļodiņā un saspaidi ar dakšiņu, lai izveidojas viendabīga masa. Pievieno laima sulu un pavisam nedaudz sāli. Sakapā zaļumus.
  • Konstruē savu rīsu bļodiņu – vispirms liec bļodā rīsus, tad virsū liec tomātu – pupiņu maisījumu, tad papriku ar sīpoliem un beigās lielu karoti avokado. Pārkaisi ar zaļumiem un ēd laimīgs.
  • Aigars savai porcijai vēl pierīvēja klāt sieru, bet man ļoti garšoja tāpat vien.