GATAVOT

Mandeļu – dateļu krēms

Vislabāk garšos ar karoti pa taisno no burciņas
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
30 min
Vegānisks
4 personām
PAgatavošanas laiks:
30 min
Vegānisks

"Uz kārā zoba", atbild Aigars, kad jautāju viņam, ko lai ieraksta par šo mandeļu krēmu. Nezinu, kas tie par zobiem (viņš pats ar nezina), bet nākamreiz jāpaslēpj visas karotītes, citādi šis krēms ilgāk par 10 minūtēm neizdzīvos.

Attēlā redzamajai burciņai ar lielu kaudzīti nepieciešams:

  • 200 g mandeļu
  • 150 g dateļu
  • 150 ml kokosriekstu piena
  • 1/2 tējkarote sāls (vai arī pielāgo pēc savas garšas)
  • Uzkarsē krāsni uz 150 grādiem. Liec mandeles krāsnī uz 15 minūtēm, lai apgrauzdējas.
  • Aplej dateles ar karstu ūdeni un mērcē 15 minūtes.
  • Liec grauzdētās mandeles virtuves kombainā vai jaudīgā blenderī un samal, līdz izveidojas krēms. Tas var aizņemt līdz pat 10 minūtēm.
  • Sagriez dateles mazākos gabaliņos un pievieno blenderī pie mandeļu krēma.
  • Pievieno kokosriekstu pienu un sāli un turpini malt līdz krēmīgai, viendabīgai konsistencei.

    Uzglabā noslēgtā traukā ledusskapī. Pasniedz uz grauzdētas maizītes, pie rīta putras vai kā uzkodu kopā ar augļiem. Nākamajā dienā garšos vēl labāk.