Tomātiņi un timiāns no draugu dārza, cūku pupas no Sietlas zemnieku tirdziņa un baziliks no pašu palodzes. Negribas jau teikt, ka viss pārējais no lielveikala, jo tas neizklausās tik forši, bet tā ir taisnība. Viss pārējais no lielveikala.
Cūku pupas no apmēram 20 pākstīm
80 grami svaigu zaļo zirnīšu (izņemti no pārkstīm)
Vairākas lielas saujas ķirštomātiņu (man aizgāja gandrīz visa attēlā redzamā kastīte)
Liela sauja svaigu piparmētras lapiņu
1 ēdamkarote svaiga vai kaltēta timiāna
1/2 citrona sula
8 lielas ciabatta vai citas maizes šķēles
5 ēdamkarotes olīveļļas
Sauja svaiga bazilika lapiņu
1 ķiploka daiviņa
Sāls, pipari pārkaisīšanai
Cūku pupas izņem no pākstīm un katrai pupai noņem miziņu – ar nazi nedaudz iegriez pupas sānā un ar pirkstiem uzmanīgi izlobi katru pupu no gaišās miziņas. Tas ir nedaudz laikietilpīgi, bet garšas dēļ noteikti ir tā vērts.
Zaļos zirnīšu izņem no pākstīm un ber bļodā kopā ar cūku pupām.
Sagriez ķirštomātus un sakapā piparmētru, un pievieno tos pie zirņiem un pupām kopā ar timiānu un citrona sulu. Samaisi.
Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem. Sagriez maizi šķēlēs. Ja vēlies, lielākās šķēles vari pārgriezt uz pusēm.
Sablendē olīveļļu, baziliku un ķiploku.
Liec maizes šķēles uz cepampannas un iesmērē katru šķēli ar bazilika olīveļļu (es izmantoju silikona otiņu). Pataupi 1/3 eļļas – mums to vajadzēs mazliet vēlāk.
Liec maizīti grauzdēties uz 7 – 10 minūtēm.
Tad izņem no krāsns, ar karoti liec katrai šķēlei virsū tomātu maisījumu, pārslaki ar atlikušo bazilika olīveļļu un pārkaisi ar pavisam nedaudz sāli un pipariem.