GATAVOT

Lēcu čili

Garšos karstā vasaras dienā vai ziemas salā
3 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H
Vegānisks
3 personām
PAgatavošanas laiks:
1H
Vegānisks

Šovakar šis bija izmisuma ēdiens, jo tapa no visa, kas aizmirsts ledusskapī un plauktiņā. Vispār diezgan laika apstākļiem neatbilstoši, jo visi tagad ēd saldējumus un dzer nātru kokteiļus. Bet mēs ar vīru čili varētu ēst arī karstā vasarā pie baseina. Patiesībā esam tā arī darījuši.

  • Eļļa cepšanai
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 selerijas kāts
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējkarote malta kumīna
  • 1/2 tējkarote malta kanēļa
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • 1 tējkarote čili pārslu (vari likt mazāk un aizvietot ar čili pulveri vai svaigu čili)
  • 500 g konservētu tomātu
  • 1 paprika (ja iespējams, tad bioloģiski audzēta)
  • 400 g konservētu lēcu
  • Sauja lapu kāposta vai spinātu
  • 1 ēdamkarote agaves sīrupa (kļavu sīrups vai medus arī derēs)
  • Sāls pēc garšas
  • Pasniegšanai - rīsi, lociņi, bezpiedevu jogurts
  • Sīpolu un selerijas kātu sakapā un liec cepties pannā. Apcep apmēram 7 minūtes.
  • Sakapā ķiploku. Tad pievieno pannā garšvielas un ķiploku. Samaisi un pacep vēl 2 minūtes.
  • Liec klāt tomātus, kā arī kubiņos sagrieztu papriku. Izmaisi un ļauj pasautēties uz nelielas uguns apmēram 15 minūtes.
  • Lapu kāpostam izņem kātiņu un sakapā lapas. Beigās pievieno pannā lēcas, agaves sīrupu, sāli un lapu kāpostu (vai spinātus), izmaisi un pasildi vēl minūti.
  • Pasniedz ar rīsiem, bezpiedevu jogurtu un lociņiem.