GATAVOT

Lapu kāposta čipsi

Labākais, kas var notikt ar lapu kāpostu
2 personām
Pagatavošanas laiks — 
40 min
Vegānisks
2 personām
PAgatavošanas laiks:
40 min
Vegānisks

Vakar nosvinējām vīram 25. dzimšanas dienu. Ar melniem baloniem, zelta troni, daudz draugiem un daudz, daudz ēdienu. Tik daudz, ka draugi vēl šodien tika pie braunijiem, zupas, siera kūkām un salātiem. Mana lielummānija uz ēdienu šoreiz darīja savu – mazliet pārcentos un uzklājām kāzu izmēram piemērotu galdu. Viens no ēdieniem, kas vairumā palika pāri, bija lapu kāposts jeb kale. Vislabākais veids, kā tikt vaļā no keila kalniem, ir pārvērst tos par čipsiem. Galīgi vienkārši un pilnīgi atkarību izraisoši.

  • 300 g lapu kāposta jeb kale
  • 2 – 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1/2 citrona sula
  • Sāls pēc garšas
  • Uzkarsē krāsni uz 125 grādiem. Lapu kāpostu nomazgā un nosusini dvielī.
  • Katru lapu saplēs mazākos gabaliņos, plēšot tos nost no cietā kātiņa, kas ir lapas vidū. Kātiņus mums nevajadzēs, tos varam mest laukā vai izdomāt, kā izmantot. Es nezinu, kā tos var izmantot.
  • Liec bļodā saplēstās lapiņas, apslaki ar olīveļļu un citrona sulu, uzber sāli un ar rokām kārtīgi izmaisi. Kārto lapiņas uz cepampannas.
  • Svarīgākā daļa – lapiņas jākārto uzmanīgi, lai tās cita ar citu tikpat kā nesaskartos. Nedrīkst visu samest lielā čupā uz pannas un cerēt, ka viss būs labi. Ja lapiņas saskarsies, tās neizcepsies kraukšķīgas. Noteikti būs jācep vairākos piegājienos, jo vienā reizē uz pannas visas lapiņas nesalīdīs.
  • Cep krāsnī 125 grādos 20 minūtes (var cept arī lielākos grādos, bet tad ik pa brīdim jāpārbauda, vai čipsi ir gana kraukšķīgi un gatavi). Uzmanies, lai nepiedeg!