GATAVOT

Kvinoja ar marinētu tofu, Briseles kāpostiem un mango

Dīvaini, bet šausmīgi garšīgi
2 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H
Vegānisks
2 personām
PAgatavošanas laiks:
1H
Vegānisks

Ar šo ēdienu es riskēju, ka daudzi mani uzskatīs par dīvainu. Palasot receptes sastāvdaļas, varētu rasties pāris jautājumi. Vai vismaz viens - kurš ēd Briseles kāpostus kopā ar mango? Es. Un, spriežot pēc google atrastās informācijas, gan jau vēl kādi pāris tūkstoši cilvēku. Izrādās, ka tā ir diezgan populāra kombinācija, lai gan vēl pirms pāris stundām likās, ka savienot mango un Briseles kāpostus ir mana ģeniālā ideja. Izskatās, ka citi tā dara jau sen un, manuprāt, mums arī vajadzētu. Jo ir šausmīgi garšīgi.

  • 100 g kvinojas (var aizvietot ar rīsiem)
  • 200 g Briseles kāpostu + olīveļļa cepšanai
  • 1 ēdamkarote sezama sēkliņu
  • 1/2 mango
  • 200 g cietā tofu (firm tofu)
  • 5 ēdamkarotes sojas mērces
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1/2 sarkanā čili
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1/2 laima sula
  • Uzkarsē krāsni uz 200 grādiem. Briseles kāpostiem nolobi ārējās, nobružātās lapiņas, nogriez mazo kātiņu un pašu kāpostiņu pārgriez uz pusēm. Liec tos nelielā cepamtraukā, pārslaki ar olīveļļu, pievieno sezama sēkliņas un izmaisi. Liec cepties krāsnī uz 25 minūtēm.
  • Kvinoju liec katliņā, pievieno 200 ml ūdens. Liec katliņu vārīties. Kad ūdens sācis vārīties, nogriez uguni uz mazāko, uzliec katlam vāku un ļauj kvinojai vārīties, līdz viss ūdens ir uzsūcies. Tas aizņems apmēram 15 minūtes.
  • Kamēr cepas kāposti un vārās kvinoja, iemarinē tofu. Izņem tofu no iepakojuma, ietin papīra dvieļos un uzliec tam virsū kādu smagu priekšmetu, piemēram, grāmatu vai bļodu. Tas nepieciešams, lai no tofu tiktu izspiests liekais ūdens. Pagaidi pāris minūtes.
  • Tikmēr pagatavo pašu marinādi. Bļodiņā sajauc sojas mērci ar olīveļļu. Pievieno sakapātu čili, ķiploku un laima sulu. Tofu iztin no papīra un sagriez mazos kubiņos. Liec kubiņus marinādē, izmaisi un atstāj marinēties, kamēr krāsnī cepas kāpostiņi.
  • Kad kāposti izcepušies, sakarsē pannu un apcep tofu gabaliņus, līdz tie zeltaini brūni no visām pusēm. Tad pievieno pannā kubiņos sagrieztu mango un izceptos briseles kāpostus. Maisot cep visu vēl 3 minūtes. Tad pievieno marinādi, kas palika pāri no tofu marinēšanas. Atļauj visam pasautēties vēl 5 minūtes.
  • Liec kvinoju divās bļodiņās un pasniedz kopā ar tofu, mango un Briseles kāpostiem.