GATAVOT

Krēmīgā ziedkāposta – kurkumas zupa

Sildoša un viegla zupiņa steidzīgām darba dienu vakariņām
3 personām
Pagatavošanas laiks — 
45 min
Vegānisks
3 personām
PAgatavošanas laiks:
45 min
Vegānisks

Gribējās kaut ko vieglu un saulainu šajā ieilgušajā rudenī. Ieraudzīju veikalā smuku ziedkāpostu. Nezinu, kāpēc, bet uzreiz prātā iešāvās doma, ka tas tiks savienots ar kurkumu. Ja jau kurkuma, tad loģiski – vajag arī kokosriekstu pienu. Vārds pa vārdam un attapos pie vienas saulainas, krēmīgas zupas bļodas. Varbūt tu arī tāpat attapsies.

  • 1 liela ziedkāposta galva
  • 4 vidēja izmēra burkāni
  • Eļļa cepšanai
  • 1 liels sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 tējkarote kurkumas pulvera
  • 1/2 tējkarote karija pulvera
  • 400 ml kokosriekstu piena (1 mazā bundža)
  • 800 ml dārzeņu buljona
  • 1 tējkarote ābolu etiķa (vai baltvīna etiķa)
  • Sāls un melnie pipari pēc garšas
  • Krāsni sakarsē līdz 200 grādu temperatūrai.
  • Ziedkāpostu sadali pa mazākām ziedkopām, burkānus nomizo un sagriez ripiņās.
  • Burkānus un ziedkāpostu liec cepampannā, apslaki ar nedaudz eļļas un liec cepties krāsnī 20 – 25, līdz dārzeņi kļuvuši mīksti (bet tā, lai ziedkāposts vēl nejūk laukā).
  • Sakapā sīpolu un ķiploku. Katlā sakarsē nedaudz eļļas un liek cepties sīpolus un ķiploku. Cep, līdz sīpoli sāk viegli aprūnēt, ik pa laikam apmaisot.
  • Kad dārzeņi izcepušies, tos pievieno katlā pie sīpoliem kopā ar kurkumu un karija pulveri. Samaisi un pacep vēl minūti.
  • Katlā pievieno kokosriekstu pienu un buljonu. Ļauj visam pavārīties vēl 5 minūtes un tad visu sablendē līdz krēmīgai konsistencei.
  • Pievieno ābolu etiķi (vari likt vairāk, ja zupa šķiet salda), sāli un piparus pēc garšas.
  • Pasniedz ar zaļumiem, sēkliņām un bezpiedevu jogurtu.