GATAVOT

Krēmīgā gaileņu zupiņa

Mīļš apskāviens ne zupa
2 personām
Pagatavošanas laiks — 
45 min
Vegānisks
2 personām
PAgatavošanas laiks:
45 min
Vegānisks

Šī ir pasaulē garšīgākā gaileņu zupa. Ticiet man. Šajā jomā esmu eksperts, jo pirms šīs zupas gaileņu zupu biju ēdusi tieši vienu reizi. Tā kā ar savu "bagātīgo" gaileņu zupu pieredzi varu teikt – šī ir labākā pasaulē. Tāda kā mīļš apskāviens pēc tam, kad esi nobrāzis celi pret asfaltu. Un vēl mīļāk ir tas, ka sēnes ir mīļu draugu lasītas un dāvinātas. Paldies Lauma un Roland!

  • 1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas
  • 1 sīpols
  • 2 tējkarotes timiāna
  • 300 g gaileņu
  • 1 liela ķiploka daiviņa
  • 5 mazi kartupeļi
  • ~800 ml dārzeņu buljona
  • 1 mazā bundža (400 g) konservētu sviesta pupiņu
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • Sāls pēc garšas
  • Pasniegšanai – maza buntīte diļļu
  • Katliņā uzkarsē kokoseļļu. Sīpolu sakapā un liec cepties katliņā kopā ar timiānu. Maisot cep ~7 minūtes.
  • Sakapā ķiploku. Lielākās gailenes saplēs vai sagriez, mazākās atstāj veselas. Liec ķiploku un gailenes katlā pie sīpoliem un pacep vēl 7 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  • Kartupeļus nomizo un sagriez mazos gabaliņos. Lej katlā buljonu, pievieno kartupeļus un noskalotas konservētās pupiņas.
  • Uzliec katlam vāku un vāri visu uz lēnas uguns 25 minūtes.
  • Pēc tam pusi zupas nosmel un sablenderē. Pievieno sablenderēto daļu atpakaļ pie nesablenderētās. Samaisi un pievieno vēl buljonu vai ūdeni, ja zupa liekas pārāk bieza.
  • Pievieno sojas mērci un nedaudz sāli, ja vēlies.
  • Pasniedz ar svaigām dillītēm.