Ar baklažānu mums vienmēr bijušas ļoti jocīgas attiecības. Man liekas, ka tas ir viens no skaistākajiem dārzeņiem pasaulē, bet visbiežāk kafejnīcā es no ēdiena to "izķeksēšu" ārā, jo nu nepatīk man tā švammīgā tekstūra un rūgtenā piegarša. Tāpēc ilgi nezināju, ko par baklažāniem domāt. Skaisti, bet ne pārāk garšīgi, tā man likās. Līdz šodienai.
Līdz šim baklažānu biju izmantojusi tikai veģetārās pastētes pagatavošanai. Šodien izmantoju vienu no saviem gatavošanas trikiem – ja kaut kas negaršo, ieliec to karijā. Un izdevās. No šodienas man baklažāns liekas ne tikai skaists, bet arī ārkārtīgi garšīgs. Šajā ēdienā nav ne miņas no švammīguma vai rūgtuma. Baklažāns izdevās maigs, saldens un patīkami krēmīgs. Es gan izmantoju tievos "pirkstiņbaklažānus", kas garšā, manuprāt, ir maigāki par lielo, klasisko baklažānu. Tā kā, ja gribi iemīlēt baklažānu – gatavo kariju.
Recepte adaptēta no bojongourmet.com