Briseles kāposti, manuprāt, ir visnenovērtētākie un pārprastākie dārzeņi pasaules vēsturē. Tie tik bieži tiek apmeloti un saukti par negaršīgiem, lai gan tos garšīgi pagatavot ir pavisam vienkārši (un nē, tos nevajag tvaicēt vai vārīt!).
Jā, nu labi, tiem piemīt neliels rūgtums, kas citiem var būt pat ļoti traucējošs, bet cepšana to rūgtumu ļoti samazina. Kā arī, pievienojot kaut ko sāļu, piemēram, parmezāna sieru, sāli, bekona gabaliņus, sojas mērci vai ko citu, arī tas rūgtumu ļoti labi nomaskēs vai vismaz padarīs mazāku.
Man vislabāk patīk tos vienskārši apcept uz pannas olīveļļā vai krāsnī – goda vārds, varu viena pati izēst visu pannu neapstājoties. Ja vēl klāt mazliet parmezāna – viss, es esmu ekstāzē.