GATAVOT

Krāsnī cepti Briseles kāposti ar parmezānu

Sagatavojies iemīlēt Briseles kāpostus
Pagatavošanas laiks — 
35 min
Veģetārs
PAgatavošanas laiks:
35 min
Veģetārs

Briseles kāposti, manuprāt, ir visnenovērtētākie un pārprastākie dārzeņi pasaules vēsturē. Tie tik bieži tiek apmeloti un saukti par negaršīgiem, lai gan tos garšīgi pagatavot ir pavisam vienkārši (un nē, tos nevajag tvaicēt vai vārīt!).

Jā, nu labi, tiem piemīt neliels rūgtums, kas citiem var būt pat ļoti traucējošs, bet cepšana to rūgtumu ļoti samazina. Kā arī, pievienojot kaut ko sāļu, piemēram, parmezāna sieru, sāli, bekona gabaliņus, sojas mērci vai ko citu, arī tas rūgtumu ļoti labi nomaskēs vai vismaz padarīs mazāku.

Man vislabāk patīk tos vienskārši apcept uz pannas olīveļļā vai krāsnī – goda vārds, varu viena pati izēst visu pannu neapstājoties. Ja vēl klāt mazliet parmezāna – viss, es esmu ekstāzē.

  • 500 g Briseles kāpostu
  • Olīveļļa cepšanai
  • Šķipsna sāls
  • 40 g rīvēta parmezāna
  • 1 tējkarote (vai vairāk) ķiploku pulvera
  • Krāsni sakarsē līdz 200 grādu temperatūrai.
  • Briseles kāpostiem nogriež kātiņu un noņem virsējās nobružātās lapiņas. Lielākos kāpostiņus var pārgriezt uz pusēm.
  • Kāpostus liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru, apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar šķipsnu sāls un cep krāsnī 15–20 minūtes, līdz tie apbrūnējuši un kļūst mīksti (tas atkarīgs arī no kāpostiņu izmēra).
  • Pēc 20 minūtēm pannu izņem no krāsns un kāpostiem pārkaisa rīvēto sieru un ķiploku pulveri. Samaisa un liek atpakaļ krāsnī vēl uz 7–10 minūtēm.
  • Izņem no krāsns un ēd karstus – izcila piedeva jebkuram ēdienam!