GATAVOT

Kokosriekstu batoniņi

Labāki, nekā veikalā nopērkamie
6 personām
Pagatavošanas laiks — 
2H
Vegānisks
6 personām
PAgatavošanas laiks:
2H
Vegānisks

Esam Arizonā, un te ir karsti. Ļoti, ļoti karsti. Tik karsti, ka Aigars nodzina visus savus matus. Visus. Tie, kas viņu pazīst, zina, ka viņam bija daudz matu. Nezinu, kāpēc šokolādes batoniņi šājā karstumā likās laba ideja. Bet vismaz man bija mazs 3 gadīgs palīgs, kurš pēc tam izlaizīja šokolādes bļodu.

  • 280 g kokosriekstu skaidiņu
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • 120 ml kokosriekstu eļļas
  • 6 - 8 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • 1/4 tējkarote sāls
  • 150 g tumšās šokolādes
  • Kokosriekstu eļļu izkausē ūdens peldē, pēc tam pievieno kļavu sīrupu un samaisi.
  • Tad ber kokosriekstu skaidiņas kokosriekstu eļļas un kļavu sīrupa maisījumā, pievieno sāli un ūdeni. Visu kārtīgi izmaisi ar rokām.
  • Liec iegūto masu ar cepampapīru izklātā veidnē. No veidnes lieluma būs atkarīgs tas, cik daudz batoniņi beigās sanāks.
  • Izlīdzini masu vienmērīgi pa veidni un liec saldētavā uz stundu.
  • Izkausē šokolādi ūdens peldē un pusi no tās pārlej pāri sasalušajai kokosriekstu masai. Izlīdzini, lai šokolāde būtu pa visu virsmu. Liec ledusskapī uz 20 minūtēm.
  • Izņem no formas un sagriez vienādos gabaliņos. Tad katra gabaliņa apakšējo virsmu, kas nav klāta ar šokolādi, iemērc atlikušajā šokolādē un noliec uz cepampapīra ar sacietējušo šokolādi uz leju. Ja šokolāde paliek pāri, var to pārliet pāri batoniņiem.
  • Liec atkal ledusskapī, līdz šokolāde ir sacietējusi (apmēram 15 minūtes).