GATAVOT

Ķirbja humuss

Kad klasiskais humuss ir drusku apnicis
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H
Vegānisks
4 personām
PAgatavošanas laiks:
1H
Vegānisks

Atvadīties uz ilgu laiku vienmēr ir nedaudz skumīgi. Bet mierina cerība, ka tiksimies atkal. Ķirbi, mans labais draugs, šis rudens un ziema bija ļoti garšīgi. Tik daudz zupu un sautējumu apēsts, tik daudz sulu izdzerts. Audz liels un tiksimies atkal rudenī.

Sanāks tev, kaimiņam un draugiem:

  • 150 g turku zirņu
  • 450 g ķirbja
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 50 ml olīveļļas
  • 1 ēdamkarote maltu kumīna sēklu
  • 1 tējkarote maltu smaržīgo piparu
  • 1 ēdamkarote tahini
  • 3/4 citrona sulas
  • Sāls

  • Zirņus uz nakti izmērcē ūdenī. Pēc tam nokās, noskalo un vāri apmēram stundu. Ja steidzies, vari izmantot arī konservētos zirņus.
  • Uzkarsē krāsni uz 200 grādiem. Ķirbi nomizo un sagriez nelielos gabalos. Ķiploka daiviņas nomizo un liec kopā ar ķirbi krāsnī cepties 35 - 40 minūtes.
  • Liec blenderī vai virtuves kombainā zirņus, izcepto ķirbi, kiplokus un pārējās sastāvdaļas un blenderē līdz krēmīgai konsistencei.
  • Beigās pieregulē garšu pēc savas gaumes - pieliec sāli, vairāk citrona sulu vai ķiploku, ja vēlies.

    Humuss labi garšos uz maizītes, ar dārzeņiem, krekeriem un citām garšīgām lietām.