GATAVOT

Ķirbja – čedaras siera pankūkas

Ķirbis un siers ir kā cimdiņš ar rociņu
2 personām
Pagatavošanas laiks — 
30 min
Veģetārs
2 personām
PAgatavošanas laiks:
30 min
Veģetārs

Kad drusku apnicis jau simtu desmito reizi gatavot ķirbju zupu, pamēģini šīs pankūkas. Un pēc tam pasaki man "paldies".

Galīgi nekā laikietilpīga vai sarežģīta, bet garša tik bagātīga un piesātināta, ka aiz laimes gribas noelsties, kad tādas karstas, sierīgas pankūkas viena pēc otras pazūd mutē. Laikam svarīgākais ir jau laicīgi pagatavot ķirbju biezeni, lai tas ir pie rokas, un viss pārējais jau ir pavisam vienkārši.

  1. Olīveļļa cepšanai
  2. 1 neliels sīpols
  3. 1 ķiploka daiviņa
  4. Pāris zariņi svaiga timiāna vai rozmarīna
  5. 2 olas
  6. 100 g ķirbju biezeņa
  7. 100 g čedaras siera, sarīvēts
  8. 1 ēdamkarote medus
  9. 1 ēdamkarote ābolu etiķa (vai citronu sula)
  10. 100 g pilngraudu speltas miltu (vai jebkuri citi milti)
  11. Liela šķipsna sāls
  12. Svaigi malti melnie pipari
  • Sīpolu un ķiploku smalki sakapā, timiāna zariņiem noņem lapiņas (ja izmanto rozmarīnu, tad rozmarīna lapiņas arī sakapā).
  • Pannā sakarsē nedaudz eļļas un liek cepties sīpolu, ķiploku un timiānu aptuveni 10 minūtes, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs un mīksts.
  • Bļodā viegli sakuļ olas, pievieno ķirbju biezeni, sieru, medu, etiķi, apceptos sīpolus un ķiploku. Visu samaisa.
  • Tad pievieno miltus un samaisa, līdz izveidojas mīkla. Pievieno arī sāli un melnos piparus pēc garšas.
  • Ja ķirbis ir bijis ūdeņaināks, tad varbūt nepieciešams pievienot vairāk miltu. Ja ķirbja biezenis ir biezāks un "sausāks" un mīkla sanāk par biezu, tad var pievienot mīklai kādas 2 ēdamkarotes ūdens.
  • Pannā sakarsē eļļu un ar karoti liek mīklu pannā, veidojot nelielas pankūciņas. Cep zeltainas no abām pusēm.
  • Mēs ēdam ar omītes ābolu biezeni, bet labi garšos ar ievārījumu, krējumu, bezpiedevu jogurtu, medu. Sātīgākai maltītei var pievienot klāt ceptu olu, bekonu vai biezpienu.