GATAVOT

Ķirbja – ābolu mafini ar drumstalām

Sulīgi, sātīgi un rudenīgi
6 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H
Veģetārs
6 personām
PAgatavošanas laiks:
1H
Veģetārs

Mani ģimenes vīrieši gandrīz vai neticēja, kad pateicu, ka šajos mafinos iekšā ir ķirbis. Labi, kad pateicu to tikai tad, kad jau biju saņēmusi komplimentu jūru par to, cik gardi sanācis, jo citādāk viņi, visticamāk, nemaz nesaņemtos tos pagaršot.

Mafini tiešām izdevās baigi labie, par ko man prieks. Patiesībā man bieži vien deserti neizdodas un nenonāk līdz blogam, jo saldie ēdieni galīgi nav mana stihija. Tāpēc par katru izdevušos eksperimentu pati sev uzsitu pa plecu un sajūtos kā baigā konditore.

Patiesībā ideja šiem mafiniem pasmelta no vairākiem kulinārijas blogiem un pielāgota tam, kas man bija mājās. Tā kā laurus plūkt viena pati par šo veikumu nevaru, bet papriecāties par to, ka sanāca kaut kas, ko nav kauns jums rādīt, gan varu.

  • 270 g krāsnī cepta vai vārīta ķirbja gabaliņu vai ķirbju biezeņa
  • 2 olas
  • 70 ml olīveļļas
  • 2 nelieli āboli
  • 200 g auzu miltu
  • 120 g kviešu miltu
  • 150 g cukura
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 ēdamkarote piparkūku garšvielas
  • 1/2 tējkarote sāls

Drumstalām:

  • 50 g cukura
  • 50 g auzu miltu
  • 50 g mīksta sviesta (vai kokosriekstu eļļas)
  • Krāsni sakarsē līdz 180 grādu temperatūrai un 12 mafinu formiņas iesmērē ar eļļu vai sviestu.
  • Ja izmanto ķirbi gabaliņos, tad bļodā saspaida to ar dakšu līdz biezenim un samaisa ar olām un eļļu.
  • Ābolus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un pievieno bļodā pie ķirbja.
  • Citā bļodā samaisa sausās sastāvdaļas – miltus, cukuru, cepamo pulveri, garšvielas un sāli.
  • Mitrās sastāvdaļas lej bļodā pie sausajām sastāvdaļām un maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla.
  • Mafinu mīklu ar karoti liek 12 formiņās.
  • Pagatavo drumstalas – cukuru, miltus un sviestu ar pirkstiem bļodiņā samīca, līdz izveidojas tādas kā drumstalas. Drumstalas tad liek pa virsu katram mafinam.
  • Mafinus liek cepties krāsnī 25 – 30 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti – iedur to mafinā un, ja kociņš iznāk ārā sauss, tad mafini būs gatavi.
  • Ļauj mafiniem mazliet atdzist, pirms ņem tos laukā no formiņām.