Jā, es nosaucu ēdienu savā uzvārdā. Vienkārši man un vīram šis karijs tik ļoti garšo, ka domājām saukt savu nākotnes dēlu tā vārdā. Tas bija joks, protams. Varu saderēt, ka nevienam neliekas smieklīgi, bet mēs toreiz bijām pārsmējušies.
Un, ja būs meita, tad Pasta Mame.
Ja nopietni, tad šo kariju gatavojam katru nedēļu, dažreiz vairākas reizes nedēļā. Mums tas ir izraisījis atkarību, un mēs no tā nekaunāmies. Šajā karijā man ļoti patīk tas, ka to var variēt, atbilstoši sezonām. Ziemā man garšo ar pupiņām, bet vasarā to gatavošu ar cukini un svaigiem tomātiem.
5 izsalkušajiem:
Eļļa cepšanai
1/2 ēdamkarote sinepju sēklu
1 ēdamkarote koriandra sēklu
1 ēdamkarote kumīna sēklu
1 tējkarote grieķu sierāboliņa
1 ēdamkarote kurkumas pulvera
4 ķiploka daiviņas
1/2 īkšķa lieluma ingvera gabaliņš
1 sarkanais čili (vai mazāk, ja asi ēdieni neiet pie sirds)
5 ēdamkarotes tomātu pastas
Sauja svaiga koriandra
1 sīpols
100 ml ūdens
2 nelieli burkāni
2 bundžas konservēto tomātu
1 bundža kokosriekstu piena
1 bundža konservēto pupiņu pēc izvēles (es izmantoju sviesta pupiņas)
Sāls pēc garšas
Brūnie rīsi un svaigs koriandrs pasniegšanai