GATAVOT

Dateļu – zemesriekstu konfektes

Kad zemesriekstu sviests uz maizītes apnicis
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H 20 min
Vegānisks
4 personām
PAgatavošanas laiks:
1H 20 min
Vegānisks

Mēs šeit dzīvojam kopā ar puisi, kurš dienā apēd kādas sešas zemesriekstu sviesta maizītes. Viņam vecāki dzimšanas dienā pa pastu atsūtīja divas milzīgas burkas ar zemesriekstu sviestu. Tas man atgādināja to, kā mani draugi dzimšanas dienā dāvina man milzīgus saulespuķu sēklu iepakojumus. Laikam jau katram ir kāda mazā apsēstība ar ēdienu. Šoreiz stāsts par to, ka zemesriekstu sviests uz maizītēm mums mazliet apnicis, tāpēc smērējam to uz datelēm un pārklājam ar šokolādi.
Recepti aizņēmos no Minimalist Baker.

  • 25 dateles
  • 1/4 tējkarote sāls
  • 2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta

Šokolādei:

  • 3 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • vai arī nopērc un izkausē jau gatavu tumšo šokolādi
  • Gatavo karameli no datelēm. Dateles aplej ar karstu ūdeni un pamērcē 15 minūtes. Tad ūdeni nolej un liec dateles virtuves kombainā vai blenderī.
  • Pievieno sāli un blenderē tās, līdz izveidojas ķepīga, vindabīga masa. Vari pievienot vienu vai divas tējkarotes ūdens, ja grūti blenderējas.
  • Ar tējkaroti liec dateļu piciņas uz šķīvja, kas noklāts ar cepampapīru. Tad ieliec tās uz 20 minūtēm saldētavā.
  • Pēc tam katru no konfektēm bagātīgi apsmērē ar zemesriekstu sviestu un atkal liec saldētavā uz 20 minūtēm.
  • Tikmēr pagatavo šokolādi - ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē kokosriekstu eļļu. Pievieno tai kakao pulveri un kļavu sīrupu, kārtīgi samaisi.
  • Uzmanīgi pārlej katru konfekti ar šokolādi tā, lai katra konfekte no visām pusēm būtu noklāta ar šokolādi. Liec atkal saldētavā uz 20 minūtēm.
    Šokolāde diezgan ātri sāks kust, tāpēc pasniedz tūlīt pēc izņemšanas no saldētavas. Uzglabā noslēgtā traukā ledusskapī.