Silti vakari, garšīgas maltītes uz lieveņa un jauni draugi, kas īsā laikā pilnībā iekarojuši mūsu sirdis. Tā mums šeit iet.
8 nogatavojušies nektarīni
2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
400 ml kokosriekstu krēma (tas baltais krēms, kas sakrājies koksriekstu piena bundžas virsmā)
1/2 laima sula
Mellenes vai citas ogas pārkaisīšanai
Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem. Nomazgā nekatarīnus, pārgriez uz pusēm un izņem kauliņu.
Iesmērē cepampannu ar 1 tējkaroti kokosriekstu eļļas, kārto virsū nektarīnu pusītes. Pārējo kokosriekstu eļļu izkausē un pārslaki pāri nektarīniem.
Liec krāsnī cepties uz 35 minūtēm.
Tikmēr pagatavo kokosriekstu putukrējumu – saputo kokosriekstu krēmu, līdz tam ir viendabīga, krēmīga tekstūra (esmu novērojusi, ka Santa Maria kokosriekstu pienam vienmēr ir ļoti labs krēms). Pievieno laima sulu un samaisi.
Kad nektarīni izcepušies, servē tos bļodā, liec klāt lielu karoti kokosriekstu putukrējuma un pārkaisi ar ogām. Kokosriekstu putukrējuma vietā var izmantot arī saldējumu vai bezpiedevu jogurtu.