GATAVOT

Burkānkūka ar Indijas riekstu krēmu

Labākais, ko ar burkāniem var izdarīt
6 personām
Pagatavošanas laiks — 
2H
Vegānisks
6 personām
PAgatavošanas laiks:
2H
Vegānisks

Burkānkūka, manuprāt, galīgi nav vasaras deserts. Kanēlis, kardamons un muskatrieksts vairāk atgādina laiku, kad aiz loga snieg, bet tu sēdi mājās dīvānā, ieritinājies pie kamīna, ar tējas krūzi un labu grāmatu..
Patiesībā mums mājās nav ne dīvāna, ne kamīna, bet burkānkūka garšo arī vasaras vakaros.

20 cm diametra kūkai būs nepieciešams:

  • 300 g miltu
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sodas
  • 3 tējkarotes malta kanēļa
  • 1/2 tējkarote malta muskatrieksta
  • 1 tējkarote kardamona
  • 1 tējkarote sāls
  • 130 g ābolu ievārījuma
  • 250 ml mandeļu piena
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 225 g cukurniedru cukura
  • 100 g izkausētas kokosriekstu eļļas
  • 2 burkāni
  • Dekorēšanai – sakapāti valrieksti (vai citi, piem., lazdu rieksti)

Krēmam:

  • 150 g Indijas riekstu
  • 60 ml mandeļu piena
  • 60 ml kļavu sīrupa
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
  • 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas


  • Liec Indijas riekstus mērcēties ūdenī uz vismaz 30 minūtēm, bet labāk uz kādām 2 stundām.
  • Uzkarsē krāsni uz 160 grādiem un ieklāj kūkas formā cepampapīru. Kūkas formas malas viegli iesmērē ar kokosriekstu eļļu.
  • Samaisi bļodā visas sausās kūkas sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, sodu, garšvielas un sāli.
  • Atsevišķā bļodā samaisi pārējās sastāvdaļas – ievārījumu, mandeļu pienu, vaniļu, cukuru un kokosriekstu eļļu.
  • Lej šo iegūto maisījumu pie miltu un garšvielu maisījuma. Kārtīgi izmaisi.
  • Sarīvē burkānus un iemaisi kūkas mīklā. Lej mīklu kūkas formā un cep krāsnī 40 minūtes. Pārbaudi kūkas gatavību, iedurot kūkā ar koka irbulīti (zobu bakstāmo) – ja tas iznāk ārā sauss, tad kūka gatava.
  • Tikmēr gatavo krēmu – riekstiem nolej ūdeni un tos kārtīgi noskalo. Liec visas krēma sastāvdaļas blenderī vai virtuves kombainā un blenderē, līdz iegūsi krēmu.
  • Kad kūka pilnīgi atdzisusi, noklāj to ar riekstu krēmu un pārkaisi pāri sakapātus valriekstus.