GATAVOT

Bruklinas rīsi

Radušies Bruklinā, garšos visā pasaulē
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
40 min
Vegānisks
4 personām
PAgatavošanas laiks:
40 min
Vegānisks

Esam Ņujorkā. Betona džungļos meklējam patvērumu parkos. Kamēr mūsu mīļie Rīgā vakariņoja vai jau taisījās uz dusu, mēs baudījām sauli Bruklinas parkā ar rīsu salātiem. Un čipsiem. Un Oreo cepumiem.

  • 300 g brūno rīsu
  • 1 bundža konservēto melno pupiņu (derēs arī citas)
  • 1 sarkanā paprika
  • 3 avokado
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 laura lapas
  • 1 ēdamkarote balzāmetiķa
  • 1 ēdamkarote medus
  • Sula no 1 laima
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
  • Sāls

Pasniegšanai:

  • Svaigs koriandrs – jo vairāk, jo labāk
  • Tabasco tipa asā mērce
  • Vēl laima sula
  • Načo vai cita veida čipsi
  • Izvāri rīsus un atdzesē.
  • Sīpolu nomizo un pārgriez uz pusēm, katru pusi vēlreiz uz pusēm un katru ceturtdaļu vēlreiz uz pusēm. Kopā iegūsi 8 sīpola daiviņas.
  • Atdali sīpola daiviņu slāņus un cep tos 5 minūtes pannā ar lauru lapām. Tad pievieno etiķi un medu, un, ik pa laikam maisot, cep uz nelielas uguns vēl 10 minūtes.
  • Sagriez avokado un papriku. Samaisi tos kopā ar rīsiem, pievieno arī pupiņas, cepto sīpolu, paprikas pulveri, laima sulu un pavisam nedaudz sāli. Visu samaisi un pasniedz ar daudz svaigu koriandru, kādu aso čili mērci vai vēl laima sulu.