Esam Ņujorkā. Betona džungļos meklējam patvērumu parkos. Kamēr mūsu mīļie Rīgā vakariņoja vai jau taisījās uz dusu, mēs baudījām sauli Bruklinas parkā ar rīsu salātiem. Un čipsiem. Un Oreo cepumiem.
300 g brūno rīsu
1 bundža konservēto melno pupiņu (derēs arī citas)
1 sarkanā paprika
3 avokado
1 sarkanais sīpols
2 laura lapas
1 ēdamkarote balzāmetiķa
1 ēdamkarote medus
Sula no 1 laima
1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
Sāls
Pasniegšanai:
Svaigs koriandrs – jo vairāk, jo labāk
Tabasco tipa asā mērce
Vēl laima sula
Načo vai cita veida čipsi
Izvāri rīsus un atdzesē.
Sīpolu nomizo un pārgriez uz pusēm, katru pusi vēlreiz uz pusēm un katru ceturtdaļu vēlreiz uz pusēm. Kopā iegūsi 8 sīpola daiviņas.
Atdali sīpola daiviņu slāņus un cep tos 5 minūtes pannā ar lauru lapām. Tad pievieno etiķi un medu, un, ik pa laikam maisot, cep uz nelielas uguns vēl 10 minūtes.
Sagriez avokado un papriku. Samaisi tos kopā ar rīsiem, pievieno arī pupiņas, cepto sīpolu, paprikas pulveri, laima sulu un pavisam nedaudz sāli. Visu samaisi un pasniedz ar daudz svaigu koriandru, kādu aso čili mērci vai vēl laima sulu.