Man ir tāds paradums – likt dārzeņus visur, kur vien tos var ielikt. Vienalga – ēdiens salds vai sāļš. Un pankūkas nav izņēmums. Ļoti retas ir reizes, kad mūsmājās pankūkas ir sastopamas pankūku klasiskajā izpratnē ar miltiem, olām un pienu. Visbiežāk es izmantoju izdevību, lai savam diezgan izvēlīgajam trīsgadniekam iedotu ekstra dārzeņu devu, un visbiežāk pankūku mīklai pievienoju rīvētu kabaci vai burkānu. Bet ķirbju pārpilnība virtuvē liek par sevi manīt, tāpēc pagatavoju ašo ķirbju biezeni, ko piešaut pankūkām, mafiniem, cepumiem un visur citur, kur gribas ieslēpt kādu papildus uzturvielu. Jo kaut kā tie ķirbji taču jānoēd.
*Ķirbja biezeni iegūst, vienkārši izvārot vai notvaicējot ķirbi un to sablendējot vai saspaidot ar dakšiņu līdz biezenim.