GATAVOT

Braunija bumbiņas ar zemesriekstu sviesta pildījumu

Kad vienkārši vajag šokolādi
5 personām
Pagatavošanas laiks — 
30 min
Vegānisks
5 personām
PAgatavošanas laiks:
30 min
Vegānisks

"Atkal dateles un zemesriekstu sviests? Nevar izdomāt neko jaunu?" Tā bija mana vīra reakcija, kad iedevu pagaršot braunija bumbiņu.

"Mammu, es gribu vēl to šokolādīti!" Tā bija mana trīsgadnieka reakcija, kad iedevu pagaršot braunija bumbiņu.

Es izvēlos pieņemt kompilmentus no trīsgadnieka, un nē, nevar izdomāt neko jaunu, jo dateles un zemesriekstu sviests ir bomba. Pieliec klāt vēl kakao un dabūsi labāko našķi dienām, kad viss ķermenis kliedz pēc šokolādes, taukiem un cukura.

  • 150 g mandeļu
  • 100 g valriekstu
  • 200 g dateļu
  • 30 ml ūdens
  • 3 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
  • 40 g kakao
  • Šķipsna sāls
  • Pāris karotes zemesriekstu sviesta
  • Liec mandeles un valriekstus virtuves kombainā vai jaudīgā blenderī un sablendē līdz smalkai konsistencei.
  • Pārvieto smalcinātos riekstus bļodā un liec blenderī dateles un mazliet ūdens. Sablendē līdz pastas konsistencei (ja blenderim nepieciešama palīdzība, pievieno vēl pavisam mazliet ūdens!). Ja dateles ir diezgan cietas, vari tās 10 minūtes pamērcēt karstā ūdenī pirms blendēšanas.
  • Pie dateļu pastas pievieno blenderī smalcinātos riekstus, kokosriekstu eļļu, kakao un sāli. Sablendē, līdz izveidojas viendabīga, nedaudz ķepīga mīkla.
  • Ja blenderim vai kombainam iet grūti, dari to vairākos piegājienos – ik pa laikam apstādini blenderi un ar lāpstiņu nokasi mīklu no blendera malām. Vari mīklu arī nedaudz samaisīt un atkal blendēt.
  • Ieliec mīklu ledusskapī uz 20 minūtēm, lai tā paliek mazliet stingrāka.
  • Ar rokām veido no mīklas bumbiņas. Katrā bumbiņā ar pirkstu veido mazu iedobīti, tajā ieliec apmēram 1/4 no tējkarotes ar zemesriekstu sviestu un aizrullē bumbiņu ciet!
  • Ja vēlies, vari bumbiņas apvārtīt kakao pulverī, kokosriekstu skaidiņās vai kādās sēkliņās.
  • Uzglabā ledusskapī. Ja zini, ka ātri neapēdīsi, tad vari bumbiņas arī sasaldēt.